Sizlere daha iyi bir alışveriş deneyimi sunabilmek icin sitemizde çerez konumlandırmaktayız, kullanmaya devam ettiğinizde çerezler ile toplanan kişisel verileriniz Veri Politikamız / Bilgilendirmelerimizde belirtilen amaçlar ve yöntemlerle mevzuatına uygun olarak kullanılacaktır.

Kadın Hastalıkları ve Doğum   

Berek & Hacker Jinekolojik Onkoloji

9789752776579

Güneş Tıp Kitabevi

900,00 TL


KDV Hariç: 900,00 TL

Bu eser başlıca jinekolog onkologlar, jinekoloji onkoloji yandalı yapanlar, konsültan jinekologlar, tıbbı onkologlar ve uygulamaları jinekolojik kanser tedavisinin önemli bir komponentini içeren radyasyon onkologları için yazılmıştır.

Bu baskı önceki baskıların temel format ve stilini koruyarak dört kısıma ayrılmıştır; Genelprensipler, hastalık lokalizasyonları, medikal ve cerrahi konular ve hayat kalitesi. Birinci dereceden kanıtların olmadığı daha önceki basımlarda olduğu gibi kişisel önyargılardan arınarak, mevcut literatüre uygun olacak şekilde yazılmıştır. 

Cerrahinin bütün alanlarındaki önemli gelişmelerle birlikte,  medikal onkolojinin  de tıbbın resmi  bir yan dalı olarak yerleşmesiyle jinekolog onkologun rolü multidisipliner bir takımın lideri konumuna dönüşmüştür.  Takım sadece çeşitli medikal uzmanları değil aynı zamanda  onkoloji hemşireleri ve psikologlar, sosyal hizmet çalışanları, fizyoterapistler ve diyetisyenleri içeren paramedikal personeli kapsamaktadır. 

İleri evre over kanserinin cerrahi yönetimi bütün makroskopik metastatik hastalığın rezeke edilmesi ihtiyacı üzerine daha fazla önem verilmesiyle daha radikal hale gelmiştir. Bu durum seçili vakalarda hepatobiliyer ve hatta torasik cerrahların katılımını gerekli kılmıştır. Diğer yandan vulvar, servikal ve endometrial kanserlerde lenf nodlarına bazıları tarafından daha konservatif bir yaklaşım önerilmiştir ve bu konseptler yeni baskıda belirtilmiştir. 

  • Bütün bölümler ayrıntılı olarak tekrar gözden geçirilip güncelleştirilmiştir
  • Yeni yazarların katkıları üzerinde özellikle durulmalıdır. Robotic cerrahi yaygın olarak uygunlanmaktadır ve Bu tekniğin önde gelen taraftarları Kanada’dan Joshua Press ve Walter Gottlieb tarafından yazılan yeni bir bölüm bu konuya ayrılmıştır. Bu bölümdeki cerrahi teknikler kısmına Pragdan, uluslararası bilinirliği olan  cerrah David Cibula ve Stanforddan Amer Karam katkıda bulunmuşlardır.
  • Servikal kanseri öncülerinin biyolojisinde değişen konseptler, hpv aşısının daha yaygın kullanılması ve servikal kanser tarama kılavuzlarının yenilenmesi Michael Campion ve  kanser taramasında uluslararası otorite olan yardımcı yazar Karen Canfell tarafından belirtilmiştir. Gebelikte kanser bölümü bu alanda yaygın çalışmaları olan Belçikadan Frederic Amant ve Budapeşteden Laszlo Ungar tarafından yeniden yazılmıştır.
  • Jinekolojik malignitelerde çok disiplinli yaklaşımda , Houstunda  M-D Anderson Hastanesinden radyasyon onkoloğu Patricia Eifel tarafından vulvar ve vajinal kanser  ile ilgili bölümde  Antwerpten medical onkolog Jan Vermorken tarafından  servikal kanserler  ile ilgili bölümde ve Sydneyden medical onkolog Michael Friedlander  tarafından uterin, ovaryan ve germ hücreli tümörleri ile ilgili bölümde katkıda bulunmuşlardır. 
  • Kemoterapi ile ilgili bölüm Royal Kadın Hastanesinde son 25 yıldır medical onkolog konsültanı olarak çalışan Dr. Friedlander tarafından geniş çaplı olarak revize edilmiştir.
ISBN9789752776579
Basım Yılı2017
Sayfa Sayısı980
Kitap DiliTürkçe
Yazar(lar)Jonathan S. Berek
Çeviri EditörüProf. Dr. Ali AYHAN

Yorum Yaz

Berek & Hacker Jinekolojik Onkoloji

Berek & Hacker Jinekolojik Onkoloji

Gözalıcı şekil ve çizimlerle Dünyanın en iyi jinekolojik onkoloji kitabı sizlerle buluşuyor. Tüm akademik kişi ve kurumlarca bu alanda çalışanlar için 1. Sırada kaynak kitap olarak gösterilmiştir.

Yorum Yaz