Sizlere daha iyi bir alışveriş deneyimi sunabilmek icin sitemizde çerez konumlandırmaktayız, kullanmaya devam ettiğinizde çerezler ile toplanan kişisel verileriniz Veri Politikamız / Bilgilendirmelerimizde belirtilen amaçlar ve yöntemlerle mevzuatına uygun olarak kullanılacaktır.

Göz Hastalıkları   

Pratik OKT El Kitabı (Retina, Koroid, Glokom) Daha büyük görüntüle

Pratik OKT El Kitabı (Retina, Koroid, Glokom)

9789944157445

Hiperlink Yayınları

500,00 TL

400,00 TL

-20%


KDV Hariç: 400,00 TL

Pratik OKT El Kitabı modern OKT cihazları tarafından üretilen kompleks görüntülerin içeriklerini açıklamak için bir öğretim aracıdır. Bir atlas değildir. Yorumlamanın mantıksal metodunu öğretmekte, yorumlamaya yardım ederken ve tanısal karar vermede de kılavuzluk etmektedir. Analiz ve sentez metodunu açıkladıktan sonra temel OKT lezyonlarını ayrı ayrı açıklamaktadır. Sonrasında bu temel lezyonların nasıl sık ve seyrek görülen sendrom ve durumları oluşturmak için bir araya geldiklerini göstermektedir. OKT teknolojisi günümüzde giderek artan miktarda sınıflandırıp, eleyip, değerlendirip, saklamak zorunda olduğumuz bilgiyi sağlamaktadır.

Bu el kitabı aynı zamanda; yapı, dilimlere ayırma, doku, üç boyutlu görüntüler, ‘en face’ tarama gangliyon hücre kompleksi ve yeni koroid sınırı çalışmalarını içermektedir. El kitabı genel oftalmologlar, stajer oftalmologlar, optometristler ve retina uzmanlarını hedef almaktadır.

Dr. Bruno Lumbroso La Sapienza, Roma İtalya’da, Roma Üniversitesinde profesördür. Şu anda Roma’da Akdeniz retinal hastalıklar oftalmolojik özel merkezi yöneticisi ve İtalyan lazer derneği genel sekreteridir. Roma göz hastanesi oftalmoloji bölümünün başkanıdır ve 35 yıldan daha fazla süredir klinik yöneticisidir. Floresein anjiografi ve indosiyanin yeşili anjiografide retinal görüntüleme, mikroperimetri, zaman temelli OKT ve spektral OKT üzerine kitaplar yazmıştır. Oküler görüntüleme üzerine eğitim almıştır.

Dr. Marco Rispoli Roma İtalya’da Ospedale Nuovo Regina Margherita oftalmoloji bülümünde ve Akdeniz retinal hastalıklar oftalmolojik özel merkezinde çalışmaktadır. Oküler görüntüleme ile ilgilenmektedir.

ISBN9789944157445
Basım Yılı2012
Sayfa Sayısı209
Kitap DiliTürkçe
Yazar(lar)Bruno Lumbroso, Marco Rispoli
Çeviri EditörüProf. Dr. Ali Hakan Durukan

Yorum Yaz

Pratik OKT El Kitabı (Retina, Koroid, Glokom)

Pratik OKT El Kitabı (Retina, Koroid, Glokom)

Yorum Yaz