Sizlere daha iyi bir alışveriş deneyimi sunabilmek icin sitemizde çerez konumlandırmaktayız, kullanmaya devam ettiğinizde çerezler ile toplanan kişisel verileriniz Veri Politikamız / Bilgilendirmelerimizde belirtilen amaçlar ve yöntemlerle mevzuatına uygun olarak kullanılacaktır.

Turizm İşletmelerinde Yönetim - Pazarlama - Organizasyon

Menü Planlama ve Özel Menüler Kitabı Daha büyük görüntüle

Menü Planlama ve Özel Menüler Kitabı

9786258399028

Akademisyen Kitabevi

150,00 TL

120,00 TL

-20%


KDV Hariç: 120,00 TL

Bir işletmenin başarısı ve sürdürülebilirliği için temel unsurlardan biridir menü. Doğru bir planlama işletmede maliyetlendirmede ve fiyatlamada kolaylık, istenen karlılığa ve müşteri memnuniyetine ulaşmada fayda sağlayacaktır. Kitapta menü planlamanın kurallarının yanı sıra günümüzde bir gereklilik olarak karşımıza çı­kan özel menülerin de planlanabilmesi için bilgiler verilmektedir. Menü planlama ile ilgili yazılan bölümler uzun yılların yiyecek içecek işletmesi deneyimi ve akade­mik araştırmaların sonucudur. Kitap, yazarlarının sektör tecrübelerini akademik bilgileri ile harmanlaması sonucu oluşturulmuş ve profesyonellerin hizmetine su­nulmuştur.

Özel menüler bölümü ise bir gastronomi işletmesinin özelleşmesi ve müşteri isteklerini karşılaması amacıyla oluşturulmuştur. Yine sektörde karşılaşılabilecek özel menü ihtiyaçları ayrıntısı ile incelenmiştir.

 

İçindekiler

  • BÖLÜM 1 Menü Tanımı, Tarihsel Gelişimi ve Menü Çeşitleri
    İlkay YILMAZ, Aylin ERDEM TÜRK
  • BÖLÜM 2 Menü Geliştirme Aşamaları
    İlkay YILMAZ, Aylin ERDEM TÜRK
  • BÖLÜM 3 Menü Planlamada Tat, Aroma ve Lezzet Faktörü
    Mete Han ÜNER
  • BÖLÜM 4 Standart Reçetelerin Menüde Kullanımı ve Maliyeti
    Mehmet TAŞ, Yeşim TAŞ
  • BÖLÜM 5 Menü Kartı Tasarımı ve Dijital Menüler
    İlkay YILMAZ, Aylin ERDEM TÜRK
  • BÖLÜM 6 Özel Menüler Diyet Menü Planlama
    Canan AKBAYIR, Saliha İrem BOZ
  • BÖLÜM 7 Özel Menüler Glutensiz ve Alerji Menüleri
    Bayram ALTINTAŞ, Esma Zeynep KARA
  • BÖLÜM 8 Özel Menüler Ketojenik Diyette Beslenme ve Menü Planlama
    Gizem ECE TAHNAL, Çağatay KESER, Dilara DEMİRBAŞ
  • BÖLÜM 9 Özel Menüler Sporcu Beslenmesinde Menü Planlama
    Büşra AÇIKALIN
  • BÖLÜM 10 Özel Menüler Vejetaryen - Vegan Beslenme & Menü Oluşturma
    Rabia Nur AKSU
  • BÖLÜM 11 Özel Menüler Zihinsel Engellilerde Beslenme Problemleri ve Menü Planlama
    Kübra YAĞLIMehmet DOĞAN

 

ISBN9786258399028
Basım Yılı2022
Sayfa Sayısı144
Yazar(lar)İlkay YILMAZ

Yorum Yaz

Menü Planlama ve Özel Menüler Kitabı

Menü Planlama ve Özel Menüler Kitabı

Yorum Yaz