Sizlere daha iyi bir alışveriş deneyimi sunabilmek icin sitemizde çerez konumlandırmaktayız, kullanmaya devam ettiğinizde çerezler ile toplanan kişisel verileriniz Veri Politikamız / Bilgilendirmelerimizde belirtilen amaçlar ve yöntemlerle mevzuatına uygun olarak kullanılacaktır.

HEMŞİRELİK / Psikiyatri

Ergenlere Yönelik Öfke Yönetimi "Okul Hemşireleri Ve Rehber Öğretmen Daha büyük görüntüle

Ergenlere Yönelik Öfke Yönetimi "Okul Hemşireleri Ve Rehber Öğretmen

9786059354196

Akademisyen Kitabevi

150,00 TL

120,00 TL

-20%


KDV Hariç: 120,00 TL

Öfke bireyleri yaşam kalitesini ve kişilerarası ilişkilerini önemli ölçüde etkileyen sekonder bir duygudur. Öfkenin bir sonucu olan şiddet olaylarının sık görülmesi bireylerin özellikle ergenlerin öfke ile ilgili yaşadıkları sorunların dikkat çekici boyutlara ulaştığını göstermektedir. Evde, arkadaş çevresinde ve okulda baskılanan, anlaşılmayan gençler kendini ifade etme yolu olarak öfkeyi seçebilmektedir. Öfke sağlıklı ifade edildiğinde yapıcı bir duygu olmasına karşın, kontrol edilemediğinde fiziksel, ruhsal ve sosyal sorunlara neden olabilmektedir. Yönetilemeyen öfkenin sağlık problemleri, hukuki sonunlar ve davranışın kuşaklararası aktarımı gibi hem şu anda yarattığı hem de ilerisi için öngördüğü pek çok olumsuz sonucu bulunmaktadır. Bu nedenlerle gençlere öfke yönetiminin öğretilmesi bir koruyucu ruh sağlığı hizmeti olup, kişisel ve toplumsal sağlık açısından son derece önemlidir. Ergenlere öfke yönetimi becerilerinin kazandırılması belirli amaçlar doğrultusunda hazırlanmış eğitim programları çerçevesinde yürütülmektedir. Bu amaçla geliştirilmiş ve kullanımda olan çeşitli programla da mevcuttur.
Bu rehberde yer alan programın etkililiği bilimsel olarak değerlendirilmiş ergenleri öfke yönetimi sağlamalarında etkili ve yararlı bir program olduğu gösterilmiştir. Bununla birlikte program, konuyla ilgili uzmanların rahatlıkla uygulayabilecekleri bir şekilde düzenlenerek kullanıcılara sunulmuştur.

ISBN9786059354196
Basım Yılı2016
Basım Sayısı1
Sayfa Sayısı94
Kitap DiliTürkçe
Yazar(lar)Yrd. Doç. Dr. Dilek Avcı,Doç. Dr. Meral Kelleci
BISACMED058000
DOI

Yorum Yaz

Ergenlere Yönelik Öfke Yönetimi "Okul Hemşireleri Ve Rehber Öğretmen

Ergenlere Yönelik Öfke Yönetimi "Okul Hemşireleri Ve Rehber Öğretmen

Yorum Yaz

Benzer Kitaplar