Sizlere daha iyi bir alışveriş deneyimi sunabilmek icin sitemizde çerez konumlandırmaktayız, kullanmaya devam ettiğinizde çerezler ile toplanan kişisel verileriniz Veri Politikamız / Bilgilendirmelerimizde belirtilen amaçlar ve yöntemlerle mevzuatına uygun olarak kullanılacaktır.

Aile Hekimliği   

Aile Hekimliğinin Esasları Daha büyük görüntüle

Aile Hekimliğinin Esasları

9786054949168

İstanbul Tıp Kitabevleri

1 170,00 TL


KDV Hariç: 1 170,00 TL

Essentials of Family Medicine kitabımızın ilk baskısından bu yana geçen 25 yılda birinci basamakta çok şey değismiştir. Klinik kararlarımızı dayandırabileceğimiz önemli ölçüde daha fazla bilimsel kanıt ve bu kanıtı günlük hizmetlerimize uyarlamamızı sağlayan araçlara daha fazla erişimimiz vardır. Uygulamaların düzenli ve takım olarak çalışmasını her zamankinden fazla gerektiren koruyucu hekimlikteki rolümüz daha da önemli ve karışık hale gelmiştir. Aile hekimlerinin önlemesi ve tedavi etmesi gereken ana kronik durumlar olarak diyabet ve obeziteye ek (ve hatta baskın olan) hipertansiyon ve kalp hastalıkları gibi karışık kronik hastalıkların yönetiminde hastalarımıza yardım etmede daha da büyük bir rolümüz vardır.
Belki de son çeyrek yüzyılda aslında nelerin değişmediği daha dikkat çekicidir. İster ofiste ister telefonda isterse “online” olsun, hasta-merkezli bir yaklaşım etkili bakımın bel kemiğidir. Bu yaklaşımlarda biyolojik, sosyoekonomik ve psikolojik faktörler arasındaki etkileşimlere dikkat etmek her zaman önemli ve gerekli olmuştur. Aile hekimliği asistanlık programları her yaştan bireylerin ve ailelerinin; geniş bir uygulama alanı, tarz ve grup içinde, hizmetiyle ilgilenen hekimlere mükemmel bir ha- zırlık sağlamaya devam etmektedir. Birinci basamak hizmetinin daha geniş bir Amerikan sistemine entegrasyonu ideal olandan uzak olsa da, bu tıbbi bakım etkili bir sağlık hizmeti sistemi için köşetaşı olarak tanınmaya devam etmektedir.
Essentials of Family Medicine, bu uzmanlığa pratik ve kapsamlı bir bakış için tasarlanmıştır. Birinci basamak hizmeti sunanlar, öğrenciler ve asistanlar tarafından baştan sona okunabilir veya günlük temel referans olarak kullanılabilir. Aile hekimliği stajında üçüncü ve dördüncü yılını tamamlayan tıp öğrencileri için uygundur. Diğer alanların uzmanları, hekim asistanları ve uygulayıcı hemşireler dahil diğer meslek profesyonelleri alana giriş için okuyabilir veya hizmet noktasında pek çok algoritma ve tabloyu hızlı referans için kullanabilir. Okurlarımızın faydalı bulmasını ve kolay okumaya devam etmesini umuyoruz.
Bu altıncı baskıda kitabı kısa, içeriği ilgi çekici ve yazım tarzını samimi tutmaya çalışırken, aile hekimliğinin önemli öğelerini gözden geçiriyoruz. Bu baskının önemli özellikleri arasında olanlar:
• Bazı yeni olanları ekleyip geri kalan her bölümü iyice güncellemek
• Biyopsikososyal yaklaşım kullanarak koruyucu hekimliğe ve sık olan sorunların yönetimine vurguya devam etmek
• Mümkün olduğunda tanı ve tedavi önerileri arkasındaki bilimsel kanıt gücünü sınıflayarak kanıta-dayalı format oluşturmak
• Okurun kolayca erişebileceği, zengin bir şekil ve tablo yerleştirmesi yapmak
• Kitabı bir sırt veya kitap çantasına kolay sığacak kadar küçük tutmak için referansları Web sitesinde yayınlayan daha aerodinamik biçim.

Philip D. Sloane Lisa M. Slatt Mark H. Ebell Mindy A. Smith David V. Power Anthony J. Viera

ISBN9786054949168
Basım Yılı2015
Basım Sayısı6.BASKI
Sayfa Sayısı688
Kitap DiliTÜRKÇE
Yazar(lar)Ayşe Palanduz

Yorum Yaz

Aile Hekimliğinin Esasları

Aile Hekimliğinin Esasları

Yorum Yaz