Sizlere daha iyi bir alışveriş deneyimi sunabilmek icin sitemizde çerez konumlandırmaktayız, kullanmaya devam ettiğinizde çerezler ile toplanan kişisel verileriniz Veri Politikamız / Bilgilendirmelerimizde belirtilen amaçlar ve yöntemlerle mevzuatına uygun olarak kullanılacaktır.

Türkçe Tıp Kitapları

ÜDS Sağlık Bilimleri 15. Baskı 2012 Daha büyük görüntüle

ÜDS Sağlık Bilimleri 15. Baskı 2012

9786055270193

Pelikan Kitabevi

Tükendi

65,00 TL


KDV Hariç: 65,00 TL

Proficiency in Medical English - Cesur Öztürk - Pelikan Yayınevi

Akademik ünvanların elde edilmesi için adeta bir koşul haline gelen İngilizce bilgisini ölçen ÜDS’nin ilk kez uygulandığı Aralık 2000’den beri piyasaya ÜDS Sağlık Bilimleri Sınavına hazırlama amacına yönelik birçok kitap çıktı ve çıkmaya devam ediyor. Ancak bu kitaplardan hiçbiri belli testleri açıklamak ötesinde sorunun kökten çözülmesine yönelik bir bilgi veya bölüm içermemektedir. Mevcut kitaplarda sınav sorularının çözümünü kolaylaştırma amacıyla ipuçlarını değerlendirme yolunda tavsiyeler ve uyarılar yapılmakta ve tıp metinlerinde geçtiği belirtilen bazı sözcük listeleri ile sınava hazırlanan kişilere belirtilen hususlara dikkat ederek sınavda başarılı olunabileceği mesajı verilmeye çalışılmaktadır.

Sınavların giderek zorlaştığı gerçeği gözönüne alındığında yukarıda sözü edilen modele dayalı oluşturulan kitapların bazı kullanıcılar için yeterli olsa da büyük çoğunluk için fazla bir anlamı yok. Çünkü hiçbiri bir araştırmaya dayalı olarak yazılmadığı gibi tıp metinlerinin sözcük çeşitliliği ve cümle yapısı konusunda bir katkısı olmamakta ve herşeyi kolay göstermekle sınav hakkında yanıltıcı bir izlenim uyandırmaktadır.

Profi ciency in Medical English sorunun derinliklerine inen ve tıp İngilizcesini gerçek metinlerden seçilen örneklerle yansıtan ve konuyu hem sözcük, hem gramer hem de test teknikleri açısından ele alan temel bir kaynak kitap olarak düzenlenmiştir. Uzun ve titiz bir çalışma ve araştırma ürünü olan bu kitap hemen hemen tamamına yakını tıp metinlerinden seçilen cümleler içinde sunulan 2300 civarında tıp İngilizcesinde kullanılan akademik sözcük ve 3500’den fazla örnek cümle içermesi yanı sıra tıp İngilizcesinin gramerini de özenle seçilmiş örnekler ve testlerle öğretmekte ve test etmektedir. Essential Academic Vocabulary for Medicine adlı kitabımda geçen sözcüklerle bu kitabın 14’ üncü baskısında geçen sözcükler büyük ölçüde örtüşse de verilen örnek cümleler tümüyle farklıdır. Her iki kitaptan da sözcük çalışması yapanlar için tüm sözcüklerin farklı bir örneğini daha görerek sözcüklerin gerek anlamlarını gerekse kullanımlarını daha iyi öğrenme olanağı bulunmaktadır. Kaldı ki bu kitap içinde de önemli sözcükler farklı örneklerle tekrarlanmaktadır.

Okunan metinleri anlamada kelime bilgisi son derece önemli olduğundan metinlerde en çok geçen ya da geçmesi olası olan kelimeler yıllar alan bir tarama süzgecinden geçirilmiş ve tıp İngilizcesini temsil edebilecek bir dağılımda en ekonomik olacak ölçüde bir araya getirilmiştir. Kitabın tıp metinlerinde kullanılan sözcüklerle başlamasının altında yatan temel neden bu sözcükleri öğrenmenin tıp İngilizcesine hakim olma yolunda vazgeçilmez bir gereksinme olduğu gerçeğidir. Bu sözcüklerin anlamlarının cümleler tekrar tekrar okunarak pekiştirilmesi ve gramer bölümünde ve daha sonraki metinlerde karşılaşıldığında daha da perçinlenmesi beklenmektedir.

Kitaba çalışmaya gramer bölümüyle de başlanabilir fakat bir yandan gramer çalışırken diğer yandan belli bir program dahilinde sözcüklere geri dönülmesi gerekmektedir.Proficiency in Medical English daha önce yayımlamış olduğum ve tüm kullanıcılar arasında büyük beğeni kazanan ve kendi alanında rakipsiz olan Building Skills for Profi ciency ve Fundamentals of Academic English kitaplarının modelleri üzerinde kurulmuştur. Bu kitapla edindikleri bilgilerle yetinmek istemeyen okuyucuların söz konusu ettiğim kitaplardan da yararlanabileceklerini ve İngilizce’de gerçek anlamda bir sıçrama yaparak tamamen kendi olanaklarıyla kalıcı bir çözüme ulaşabileceklerini belirtmek isterim. Test tekniklerini geliştirme açısından A Systematic Approach to KPDS and ÜDS kitabımın son derece yararlı olacağı inancındayım.

ISBN9786055270193
Basım Yılı2012
Basım Sayısı15.Baskı
Sayfa Sayısı548
Kitap DiliTÜRKÇE
Yazar(lar)Cesur ÖZTÜRK

Yorum Yaz

ÜDS Sağlık Bilimleri 15. Baskı 2012

ÜDS Sağlık Bilimleri 15. Baskı 2012

Proficiency in Medical English - Cesur Öztürk - Pelikan Yayınevi

<p style="color: rgb(0, 0, 0); font-family: verdana, tahoma, helv

Yorum Yaz