Sizlere daha iyi bir alışveriş deneyimi sunabilmek icin sitemizde çerez konumlandırmaktayız, kullanmaya devam ettiğinizde çerezler ile toplanan kişisel verileriniz Veri Politikamız / Bilgilendirmelerimizde belirtilen amaçlar ve yöntemlerle mevzuatına uygun olarak kullanılacaktır.

Dahiliye

Cerrahpaşa İç Hastalıkları 1-2 Cilt Daha büyük görüntüle

Cerrahpaşa İç Hastalıkları 1-2 Cilt

9786054499175

İstanbul Tıp Kitabevleri

2 380,00 TL


KDV Hariç: 2 380,00 TL

İç Hastalıkları, hekimliğin kuşkusuz temel yapı taşı. Ancak ne yazık ki gerek akademik, gerekse de sağlıkvpiyasası koşullarından doğan kariyerist ve tümüyle anlamsız kaygılar mesleğimiz için bu çok yaşamsal yapı taşını giderek aşındırıyor. Uzmanlaşma ve hatta tek bir hastalık veya onun bir parçası üzerine odaklaşmanın gerek güncel hasta bakımı gerekse de tıp biliminin ilerlemesine olumlu katkısı yadsınamaz. Ancak temel iç hastalıkları bilgi ve becerisinden yoksun bir kardiyolog, romatolog veya bulaşıcı hastalıklar uzmanı, kanımca matematik bilmeden mesleğini uygalamaya çalışan bir iktisatçı veya temel dilbilimi eğitimi olmayan bir gazeteciden pek farklı olamaz. O nedenle de hemen tüm uygar ülkeler iç hastalıklarını ilgilendiren yan dal ihtisas prgramlarında en az 2 yıl temel iç hastalıkları uzmanlık eğitimi öngörürler. Hastalarımız temel iç hastalıkları eğitimi almaksızın yetişmiş meslektaşlarımızın uzmanlık ünvanlarının önüne, kimi örnekte, “düz” sıfatını ekliyor. Söz konusu yakıştırma altını çizmek istediğim görüşün oldukça yaygın toplumsal bir beklenti de olduğunun hicivsel bir göstergesi değil de ne?

 

Yine bu nedenle yıllar sonra yeniden bir kez daha bir araya gelip derlediğimiz bu ders kitabına kardiyoloji ve enfeksiyon hastalıkları anabilim dallarımızdan gelen cömert katkının anlam ve öneminin bilincindeyim. Kitabımızın ilgili bölümleri için söz konusu meslektaşlarıma, özellikle iç hastalıklarının bütünlüğü adına,şükranlarımı sunarım.

ISBN9786054499175
Basım Yılı2016
Basım Sayısı3
Sayfa Sayısı1529
Kitap DiliTürkçe
Yazar(lar)Mehmet Rıza Altıparmak Vedat Hamuryudan Abdullah Sonsuz Hasan Yazıcı

Yorum Yaz

Cerrahpaşa İç Hastalıkları 1-2 Cilt

Cerrahpaşa İç Hastalıkları 1-2 Cilt

Yorum Yaz