Sizlere daha iyi bir alışveriş deneyimi sunabilmek icin sitemizde çerez konumlandırmaktayız, kullanmaya devam ettiğinizde çerezler ile toplanan kişisel verileriniz Veri Politikamız / Bilgilendirmelerimizde belirtilen amaçlar ve yöntemlerle mevzuatına uygun olarak kullanılacaktır.

Türkçe Tıp Kitapları

Endokrinoloji 3. Baskı Daha büyük görüntüle

Endokrinoloji 3. Baskı

9786055507015

İstanbul Tıp Kitabevleri

540,00 TL


KDV Hariç: 540,00 TL

Endokrinoloji, hormon salgılayan bezlerde oluşan hastalıklarla ilgilenen bilim dalıdır.

Hormonlar vücutta çeşitli organlardan salgılanır ve metabolizmanın tamamına etki eder. Örneğin, kafatasında yer alan hipofiz bezinden büyüme hormonu salgılanır. Büyüme hormonu çocuklarda büyümeyi sağlar ayrıca metabolik etkileri vardır. Erişkin kişilerde ise büyüme durduğu halde metabolizmaya etki eder.

Böbrek üstü bezlerinden salgılanan kortizol hormonunun strese karşı koruyucu etkisi vardır. Kortizol hormonu olmadan yaşamımızı devam ettiremeyiz.

Kadınların yumurtalıklarından kadınlara gerekli olan ostrojen progesteron salgılanır ve neslin devamını sağlayan yumurtlama işlemi gerçekleşir.

Erkeklerin testisinden testosteron hormonu salgılanır. Testosteron hormonu erkeksi görüntüyü ve erkeksi davranışları oluşturur. Ayrıca erkeklerin kas ve kemik sistemine de etkisi vardır.

Hormonların fazlalıkları, hastalıkları ve eksiklikleri endokrinoloji bilimi kapsamındadır.

ISBN9786055507015
Basım Yılı2016
Basım Sayısı3
Sayfa Sayısı872
Kitap DiliTürkçe
Yazar(lar)Prof. Dr. Metin Özata

Yorum Yaz

Endokrinoloji 3. Baskı

Endokrinoloji 3. Baskı

Yorum Yaz