Sizlere daha iyi bir alışveriş deneyimi sunabilmek icin sitemizde çerez konumlandırmaktayız, kullanmaya devam ettiğinizde çerezler ile toplanan kişisel verileriniz Veri Politikamız / Bilgilendirmelerimizde belirtilen amaçlar ve yöntemlerle mevzuatına uygun olarak kullanılacaktır.

Türkçe Tıp Kitapları

The Netter Collection of Medical Illustrations Üreme Sistemi

9789752773882

Güneş Tıp Kitabevi

Tükendi

Değerli Meslekdaşlarım;

 

Okumakta olduğunuz "Netter Üreme Sistemi Atlası”nın çeviri editörü olmam teklif edildiğinde gerçekten çok heyecanlandım ve böyle bir görevin bana verilmesinden dolayı onur duydum. Bunun nedeni Tıp Fakültesi 2. Sınıfa başladığım andan itibaren Netter’in insan anatomisini ve hastalıklarını resimleyebilmedeki üstün yetenekleri ile tanışmam olmuştu. Dr. Netter ben Tıp Fakültesini bitirdikten sonra da beni terketmedi ve Kadın Hastalıkları ve Doğum ihtisasım sırasında da biran olsun yanımdan ayrılmadı. Uzun nöbetlerde ve evdeki çalışmalarım esnasında çizimleri ile bana eşlik etti. Bugün geldiğim noktada, o günlerde yaşamını pek bilmediğim Netter’in önemli katkısı olduğuna inanıyorum.

 

Netter aslında bir meslektaşımız. Ancak Tıp fakültesi öğrencisi iken bir ilaç firmasının yeni kalp ilaçlarını tanıtmak için çizdiği kalp resimleri ile tanınır. Çizimler o kadar başarılı olmuştur ki ilaç firmasına hekimlerden yeni broşür göndermeleri için yoğun talepler olur. Bir süre sonra bu çizimlerden kazandığı para hekimlikten kazandığını geçince de Netter "Tıp Ressamı” olmaya karar verir. Uzun yaşamının son yıllarına kadar çizimlerine devam eder. İnsan anatomisi konusunda o kadar başarılıdır ki kendisine İtalyan ünlü heykeltraştan esinlenilerek "Tıbbın Mikelanjelosu” adı verilir.

 

Çeviri editörlüğü görevini üstlendikten sonra araştırarak daha da yakından tanıdığım Netter’in sanıyorum bilgisayar çağına girmemize rağmen eskimeyecek bu kitabı elinizden düşmeyecektir. Hem Kadın Genital sistemlerinin anatomisi, hem de karşılaştığımız birçok hastalık öylesine doğal çizilmiştir ki, mesleğe yeni başlayan genç asistan arkadaşlarımız eğitimleri sırasında bu kitabı ellerinden düşürmeyeceklerdir.

 

Böyle değerli bir kitabı Türk Jinekoloji Camiasına kazandırdıkları için Güneş Tıp Kitabevleri yetkililerini de huzurlarınızda kutluyorum. Camiamızın yararına olan bu tip girişimleri sürdürmelerini diliyorum.

 

Ülkemiz Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanlarının üstün bilimsel nitelikleri ve donanımlarının Netter’in bu kitabı ile daha da yükselmesini diliyor, saygılar sunuyorum.

 

Prof. Dr. M. Bülent Tıraş

ISBN9789752773882
Basım Yılı2012
Sayfa Sayısı285
Yazar(lar)Frank H. NETTER
Çeviri EditörüProf. Dr. M. Bülent TIRAŞ
Ebat "cm"23 x 31

Yorum Yaz

The Netter Collection of Medical Illustrations Üreme Sistemi

The Netter Collection of Medical Illustrations Üreme Sistemi

Yorum Yaz