Sizlere daha iyi bir alışveriş deneyimi sunabilmek icin sitemizde çerez konumlandırmaktayız, kullanmaya devam ettiğinizde çerezler ile toplanan kişisel verileriniz Veri Politikamız / Bilgilendirmelerimizde belirtilen amaçlar ve yöntemlerle mevzuatına uygun olarak kullanılacaktır.

Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları   

Pratik Neonatoloji Daha büyük görüntüle

Pratik Neonatoloji

9786058373112

Tıbbi Yayınlar Merkezi (TYM)

450,00 TL


KDV Hariç: 450,00 TL

Değerli Okuyucu,
Yenidoğan bebeklerin yaşama tutun-masında bir nebze olsun emeğim geçsin diyen sayın okuyucu,
Okumak için elinize aldığınız bu kitabın amacınıza bir nebze fayda sağlayabi¬leceğini düşünmek bile biz yazarları mutlu etmeye yetmektedir.
Kitabımızın yazım amacı öncelikli olarak çocuk sağlığı ve hastalıkları bölümünde asistan doktorluk yapan değerli meslektaşlarımızın talebi doğrultusunda ünitemizde yapılan uygulamaların stan-dardize edilmesi ve hep birlikte aynı doğru üzerinde ilerlemek, yenidoğan yoğun bakım hasta izlem protokollerinin oluşturmaktır. Ancak yaptığımız incelemeler sonucunda halen yenidoğan yoğun bakım ünitesindeki bir çok uygulamaların net olmadığı, kanıtlanmış bir bilime dayandırılamadığı hatta bazı uygulamaların kısıtlı bilim yayınları ile doğru olmadığının bildirildiği saptanmıştır.
Hepimiz biliyoruz ki bilim çok hızlı değişkenlik göstermektedir ve yaklaşık on yıl önce yapılan bir uygulama günümüzde yanlış bir uygulama kabul edilebilmektedir. Örnek verecek olursak neonatal resüsitasyon programının ilk yapıldığı 2000'li yıllarda mekonyumlu bebek doğar doğmaz, baş daha perinedeyken ağızm aspire edilmesi gerektiği aksi takdirde aspirasyon pnömonisi olacağı öğretiliyordu. Bu durum o yıllarda birçok çocuk uzmanı ile kadın doğum uzmamnı karşı karşıya getirmiştir. Günümüzde ise 2015 NRP revizyonunda neredeyse bu bebeklerin doğumdan sonra trakeal aspirasyonun yapılmaması sadece solunum yollarında kesin obstürüksiyon olan ve deprese olan bebeklerin aspire edilmesi önerilmektedir. Bilim halen kan transfüzyonu için net bir hematokrit değerini, kernikterus yapacak bilirubin değerini, yenidoğan konvülziyonunun tanısı ve tedavisini net bir şekilde önümüze koyamamaktadır. Bu nedenle kitabın hazırlanışı esnasında bilimsel verilerin yam sıra birçok konuda klinik deneyim ve uygulamalarımızın paylaşılması gerektiği görülmüştür. Yenidoğan sağlığı ile ilgili birçok ana kitapta yapılan çalışmalar sunularak, çalışmaların sonuçları vurgulanmakta ancak net bir fikir sunulamamaktadır. Ancak gerçek hayatta yenidoğan bebekler önümüze geldiğinde ve bizden yardım beklediğinde, bir destek istediğinde, bir şeyler yapmamız gerektiğinde şu anda doğru veya yanlış tam olarak bilmediğimiz bazı uygulamaları yapmamız gerektiğini anlar, en azından geçmiş deneyimlere göre bir uygulama yapmanın doğru bir yol olacağım düşünmekteyiz.
Kitabımızda, birçok alanda, Şişli Ha-midiye Etfal Eğitim ve Araştırma Hastanesi Yenidoğan Kliniğinin yenidoğan bakımı ile ilgili uygulamalarını ve önerilerini göreceksiniz. Hızlı bir şekilde ve elimizden geldiğince net olarak bebeklere yaptığımız uygulamaların şemalarım ki-tabımıza ekledik. Kitabımızdaki verilerin, tanı ve tedavi planı yaparken elinizin altında hızlıca değerlendirebileceğiniz bir kaynak olduğunu, bebek ile ilgili önemli kararlar verirken muhakkak ayrıntılı olarak konunun incelenmesi ve ana kaynak kitaplara başvurulması gerektiğini hatırlatmak isteriz.
Yaşam bugün bizlere nefes alıp ver-j meyi uygun görmüş, ancak yaşam bizden öncekilerin olmadığı gibi bizlerin de olmayacak, gelecek hep yenidoğan bebeklerin olacaktır. Geleceğimiz için emek veren tüm yenidoğan gönüllülerine saygı ve sevgilerimizle.

ISBN9786058373112
Basım Yılı2016
Basım Sayısı1
Sayfa Sayısı429
Kitap DiliTürkçe
Editör(ler)Doç. Dr. Ali Bülbül, Doç. Dr. Hasan Sinan Uslu

Yorum Yaz

Pratik Neonatoloji

Pratik Neonatoloji

Yorum Yaz