Sizlere daha iyi bir alışveriş deneyimi sunabilmek icin sitemizde çerez konumlandırmaktayız, kullanmaya devam ettiğinizde çerezler ile toplanan kişisel verileriniz Veri Politikamız / Bilgilendirmelerimizde belirtilen amaçlar ve yöntemlerle mevzuatına uygun olarak kullanılacaktır.

Türkçe Tıp Kitapları

Klinik İlaç Araştırmalarında Denek Haklarının Korunması ve İdarenin Sorumluluğu Daha büyük görüntüle

Klinik İlaç Araştırmalarında Denek Haklarının Korunması ve İdarenin Sorumluluğu

9789750232510

Seçkin Yayıncılık

152,00 TL

121,60 TL

-20%


KDV Hariç: 121,60 TL

Kişilerin ve toplumun sağlığının korunmasında ve iyileştirilmesinde ilaçların önemli bir rolü vardır. Devlet, kişilerin iyi kalitede, güvenilir ve etkin ilaçlara erişmesini sağlamakla yükümlüdür. İyi kalitede, güvenilir ve etkin ilaçların geliştirilebilmesi için ise, klinik ilaç araştırmalarına ihtiyaç vardır. Klinik ilaç araştırmaları, insanlar üzerinde yapılan tıbbi araştırmalar arasında yer alırlar. Bu araştırmalar, tıp bilimine ve dolayısıyla toplum sağlığına önemli katkılarda bulunurlar. Her geçen gün önemi daha da artan bu araştırmalar, uzun vadede, toplum sağlığının geliştirilmesi yoluyla kamu yararına hizmet ederken, bu araştırmalarda denek olan kişiler bakımından ise bazı riskler taşıyabilirler. Bu nedenle, kamu yararı ile araştırma deneklerinin hakları arasındaki dengenin korunması gerekmektedir. 

Bu çalışmada, Türkiye’de klinik ilaç araştırması süreci ve bu süreçte deneklerin hakları ile bu hakların korunmasında devletin rolü, idarenin görev ve yetkileri ile sorumluluğu üzerinde durularak, konu idare hukuku açısından ele alınmaktadır. 

Konu Başlıkları
n1.jpgBir Tıbbi Araştırma Olarak Klinik İlaç Araştırması Kavramı
n1.jpgKlinik İlaç Araştırmalarına Hakim Olan Temel İlkeler Çerçevesinde İnsan Deneklerin Hakları ve Klinik İlaç Araştırmasının Koşulları
n1.jpgKlinik İlaç Araştırmalarının Denetimi, Deneklerin Sigortalanması ve Uğradıkları Zararlardan İdarenin Sorumluluğu
ISBN9789750232510
Basım YılıNisan 2015
Sayfa Sayısı314
Yazar(lar)Yrd. Doç. Dr. Mine Kasapoğlu Turhan

Yorum Yaz

Klinik İlaç Araştırmalarında Denek Haklarının Korunması ve İdarenin Sorumluluğu

Klinik İlaç Araştırmalarında Denek Haklarının Korunması ve İdarenin Sorumluluğu

Yorum Yaz