Sizlere daha iyi bir alışveriş deneyimi sunabilmek icin sitemizde çerez konumlandırmaktayız, kullanmaya devam ettiğinizde çerezler ile toplanan kişisel verileriniz Veri Politikamız / Bilgilendirmelerimizde belirtilen amaçlar ve yöntemlerle mevzuatına uygun olarak kullanılacaktır.

Tıp Tarihi Deontoloji Sözlük

Bilimin Öteki Yüzü Daha büyük görüntüle

Bilimin Öteki Yüzü

9786052314456

Maltepe Üniversitesi Yayınları

41,00 TL

36,90 TL

-10%


KDV Hariç: 36,90 TL

Tıp tarihine dürbünle baktığınızda önce çığır açan buluşlar çarpıyor gözünüze. Hipokrat’ın modern tıbbı kuruşunu, Harvey’in kan dolaşımını buluşunu, Mendel’in genetik çalışmalarını, mikroskobu bulan Leeuwenhoek’u, Dioskorides’i, İbn-i Sina’yı, Paracelsus’u, Lister’i ve daha nice ulu bilim insanını görüyorsunuz.
Dürbüne ince ayar yapıp daha derinleri görmeye başladığınızda bazen gözleriniz yaşarıyor, bazen şaşırıyor, bazen kızıyorsunuz. O bilim insanlarına bazen gıpta ediyor, minnet duyuyorsunuz, bazen nefret ediyorsunuz. Bir yanda bilimin güzelliklerini, diğer yanda çirkinliklerini görüyorsunuz. Bilimin ak ve kara yüzlerine tanık oluyorsunuz.
Elinizdeki kitapta, tıp tarihinde az bilinen ya da dikkatten kaçan olaylardan, kişilerden, garipliklerden, yanılgılardan ve akıl almaz deneylerden bir demet bulacaksınız; bilimin öteki yüzü ile tanışacaksınız.

ISBN9786052314456
Basım Yılı2021
Sayfa Sayısı208
Yazar(lar)Zafer Öztek

Yorum Yaz

Bilimin Öteki Yüzü

Bilimin Öteki Yüzü

Yorum Yaz