Sizlere daha iyi bir alışveriş deneyimi sunabilmek icin sitemizde çerez konumlandırmaktayız, kullanmaya devam ettiğinizde çerezler ile toplanan kişisel verileriniz Veri Politikamız / Bilgilendirmelerimizde belirtilen amaçlar ve yöntemlerle mevzuatına uygun olarak kullanılacaktır.

Geleneksel ve Tamamlayıcı Tıp

Klinik Uygulamada Zihin Beden Tıbbı Daha büyük görüntüle

Klinik Uygulamada Zihin Beden Tıbbı

9786050667219

Celsus Kitabevi

375,00 TL


KDV Hariç: 375,00 TL

Bütünleyici tıbba yönelik talep son yıllarda artmış ve sinirbilim alanındaki en son araştırmalar yeni tedavi seçenekleri için fırsatlar ortaya koymuştur. Bu metin zihin-beden tıbbını destekleyen kanıtları özetlemekte ve olgu temelli zengin örnekler sunmaktadır. Uygulayıcıların bu yeni alanda güncel kalmasına yardımcı olmak amacıyla, bir klinisyen tarafından ve klinisyenler için yazılmıştır.

Zihin-beden tıbbının önemine değinen temel bölümlere ek olarak, stresin fizyolojik etkileri, iletişim becerileri ve zihin-beden tıbbını muayeneye dahil etme yöntemleri üzerine bölümler içeren bu kitapta, daha sonra çeşitli zihin-beden terapileri tanıtılmakta ve bunların seçilmiş klinik rahatsızlıklarda kullanımı ele alınmaktadır. Terapiler, nefes çalışması ve relaksasyon, hipnoz ve yönlendirilmiş imgelem, meditasyon, mindfulness, spiritualite, şefkat temelli terapiler, yaratıcı sanat terapileri ve hareket terapileri olarak gruplanmıştır. Her bölüm terapilerle ilgili olgu sunumları, arka plan ve tarih, en iyi şekilde kullanımı, eğitim gereksinimleri, riskleri ve yararları içermektedir. Belirli durumlara odaklanan bölüm, güncel araştırmalara yer vermekte ve aşağıdaki alanlarda çocuk ve erişkin örnekleri sunmaktadır. Bunlar: kaygı ve depresyon, akut ve kronik ağrı, gastrointestinal ve ürolojik durumlar, otoimmün, inflamatuar, cerrahi, onkoloji ve diğer rahatsızlıklardır.

Klinisyenlerin kanıta dayalı zihin-beden terapilerini hasta bakımına dahil etmelerine yardımcı olmak için kaynaklar ve pratik araçlar sunan bu kitap, aynı zamanda tüm sağlık profesyonelleri, tıp ve hemşirelik öğrencileri, asistanlar, yandal uzmanları, hemşireler ve bir çok uzmanlık alanından uygulayıcılar için çok değerli bir kaynaktır.

Hilary McClafferty pediatri, pediatrik acil tıp ve bütünleyici tıp alanında kurul sertifikalıdır. Amerikan Bütünleyici Tıp Kurulu’nun kurucu üyesidir ve Amerikan Pediatri Akademisi Bütünleyici Tıp Bölümü’nün bir önceki başkanıdır.

ISBN9786050667219
Basım Yılı2020
Sayfa Sayısı220
Yazar(lar)Esther M. Sternberg, Hilary McClafferty

Yorum Yaz

Klinik Uygulamada Zihin Beden Tıbbı

Klinik Uygulamada Zihin Beden Tıbbı

Yorum Yaz