Sizlere daha iyi bir alışveriş deneyimi sunabilmek icin sitemizde çerez konumlandırmaktayız, kullanmaya devam ettiğinizde çerezler ile toplanan kişisel verileriniz Veri Politikamız / Bilgilendirmelerimizde belirtilen amaçlar ve yöntemlerle mevzuatına uygun olarak kullanılacaktır.

Geleneksel ve Tamamlayıcı Tıp

Kronik Enflamasyon - Moleküler Patofizyoloji, Beslenme ve Terapötik Girişimler Daha büyük görüntüle

Kronik Enflamasyon - Moleküler Patofizyoloji, Beslenme ve Terapötik Girişimler

9786058110335

Celsus Kitabevi

Tükendi

550,00 TL


KDV Hariç: 550,00 TL

Bilimsel tıbbın hızlı gelişimine ve bilgi üretmesine rağmen toplumdaki hastalık yükümüzün yaklaşık yüzde 90’ını MULTİFAKTORİYAL KRONİK-KOMPLEKS HASTALIKLARoluşturmaktadır. Kronik Kompleks hastalıklarda ortak patogenez KRONİK ENFLAMASYON’dur. Kronik enflamasyonun insanlığın ruhsal ve bedensel sağlını tehdit ederek verimsiz hasta birey-toplumlara neden olmaktadır. Sadece dünyadaki Kronik Enamasyonun maliyeti yaklaşık 500 Milyar dolara ulaşması toplum sağlığı açısından kronik enamasyonun önemini ortaya koymaktadır.

 

Maalesef tıbbi eğitimlerimiz de (gerek lisans gerekse lisansüstü ve doktora, uzmanlık) kronik enamasyonu yeterince öğrenememekteyiz. Etyopatogenez ve Fizyopatoloji bilgisinin tıbbi tedavide kullanılması KİŞİYE ÖZEL BÜTÜNCÜL TIP YAKLAŞIMININ TEMELİDİR. Kronik enamasyon histopatolojik ve fonksiyonel dengeyi bozmasıyla tanı ve tedaviyi güçleştirmektedir. Akut enflamasyon; her ne kadar yara iyileşmesinin fizyolojik bir yanıtı olsa da Kronik Enflamasyon günümüzdeki bulaşıcı olmayan ve tedavilere dirençli geniş bir çerçevede ki –Otoimmün Hastalıklar, Diyabet, Obezite ve Ateroskleroz dahil– kronik hastalıklarla doğrudan ilişkilidir.

 

Kronik enflamasyona maruz kalınma süreci Moleküler Fizyopatoloji, Beslenme / destekleri ve terapötik girişimleri destekleyen üç bölümde ele alınır:

1. Enflamasyonun başlamasını, ilerlemesini ve çözülmesini sağlayan biyolojik sistemleri ve düzenleyici mekanizmalarını anlamamıza,

2. Enflamasyona ilişkin patolojiler, kronik enflamasyonun başrol oynadığı insan sağlığını bozan hastalıkların tedavisinde etkili ve kritik bir stratejisi sağlamamıza,

3. Enflamatuar hastalıkların beslenme ve tedavisinde kullanılan antioksidanlar,fitokimyasallar, antienflamatuar diyet, omega-3 yağ asitleri, Steroid olmayan antienflamatuar İlaçlar, hastalığa göre değişen antiromatizmal ilaçlar, yeni ve özgün tedavi protokollerinin koruyucu özelliklerinin detaylarını belirlememize yardımcı olur.

 

Klinisyenler ve Akademisyenler/Bilim İnsanları için yazılmış olan Kronik Enflamasyon Kitabı, kronik enflamasyonun tedavisi ve regülasyonundaki anahtar noktaların anlaşılmasını sağlar. Bu kitap; kronik enflamasyonun yaygınlığının ötesinde enflamasyonun başlamasını, ilerlemesini ve çözülmesini kontrol eden mekanizmaları anlatmaktadır. Yazarlar; bu kitapta enflamatuar hastalıklardaki beslenme ve tedaviler ile enflamasyona eşlik eden patolojilere işaret etmektedirler.

ISBN9786058110335
Sayfa Sayısı472
Çeviri EditörüDr. Murat Baş
Editör(ler)Sashwati Roy, ebasis Bagchi, Siba P. Raychaudhuri
Ebat "cm"19.5 cm x 27.5 cm

Yorum Yaz

Kronik Enflamasyon - Moleküler Patofizyoloji, Beslenme ve Terapötik Girişimler

Kronik Enflamasyon - Moleküler Patofizyoloji, Beslenme ve Terapötik Girişimler

Yorum Yaz