Sizlere daha iyi bir alışveriş deneyimi sunabilmek icin sitemizde çerez konumlandırmaktayız, kullanmaya devam ettiğinizde çerezler ile toplanan kişisel verileriniz Veri Politikamız / Bilgilendirmelerimizde belirtilen amaçlar ve yöntemlerle mevzuatına uygun olarak kullanılacaktır.

Sağlık Yöneticiliği

Sağlık Organizasyonlarında Liderlik Daha büyük görüntüle

Sağlık Organizasyonlarında Liderlik

9786257146791

Ankara Nobel Tıp Kitabevi

230,00 TL


KDV Hariç: 230,00 TL

Liderlik, özel bir yönde eylem için diğerlerini etkileme yeteneğidir. Yönlendirme, cesaret, duyarlılık, düşünce ve destek vasıtasıyla, bir lider başarılması zor olarak görülebilen hedefleri başarmak ve zorlukları kabul etmeleri için takipçilerine ilham vermek durumundadır. Liderler, takipçilerini kişisel ve profesyonel olarak geliştirerek onların en iyi olmalarını sağlayabilir.
Sağlık organizasyonlarının liderleri düşünüldüğünde, onlar çalışanların sorumluluğunu üstlenmiş kişiler olarak görülebilir. Örneğin: Bu kişiler, gözetmenler, yöneticiler, profesyoneller gibi bir pozisyonda bulunan herhangi bir kişi olabilir. Eylemleriyle bu tür kişiler çalışanları etkileyebilir. Ancak, liderlik biçimsel pozisyonun ötesine gider. Aslında bazen bu kişinin pozisyon gücü yoktur fakat liderlik ortaya çıkabilir. Yani sıklıkla liderlik ve yöneticilik aynı anlamda kullanılır fakat bu iki kavram arasında farklılıklar vardır.

ISBN9786257146791
Basım Yılı2021
Sayfa Sayısı272
Yazar(lar)Prof. Dr. Aygül Yanık

Yorum Yaz

Sağlık Organizasyonlarında Liderlik

Sağlık Organizasyonlarında Liderlik

Yorum Yaz