Sizlere daha iyi bir alışveriş deneyimi sunabilmek icin sitemizde çerez konumlandırmaktayız, kullanmaya devam ettiğinizde çerezler ile toplanan kişisel verileriniz Veri Politikamız / Bilgilendirmelerimizde belirtilen amaçlar ve yöntemlerle mevzuatına uygun olarak kullanılacaktır.

SAĞLIK BİLİMLERİ

Örnek Uygulamalarla Çok Kriterli Karar Verme Yöntemleri Daha büyük görüntüle

Örnek Uygulamalarla Çok Kriterli Karar Verme Yöntemleri

9786257401562

Akademisyen Kitabevi

125,00 TL

100,00 TL

-20%


KDV Hariç: 100,00 TL

Karar verme gücü sahip olduğumuz önemli güçlerden biridir. Doğru kararlar tecrübe ile, tecrübe ise yanlış kararlarla kazanılır. Karar verme, bir alternatifin mümkün diğer tüm alternatifler arasından seçilmesiyle gerçekleşen bir işlemler bütünüdür. Her karar verme işlemi bir hareketle sonuçlansın veya sonuçlanmasın, mutlaka nihai bir seçim ortaya koyar. Detaylandırmak gerekirse; karar verme, karar vericinin tercih, tecrübe, bilgi, tutum ve değerlerine göre bir durum için alternatifleri belirlemesi ve onlar arasından seçim yapmasıdır. Karmaşık, bilgi ve yorum gerektiren karar durumları düşünüldüğünde birbirleri ile çelişen ya da birbirlerini etkileyen kriterler ve tüm olası alternatifler arasında sonuca ulaşmanın aslen bilimsel bir alt yapı gerektirdiği görülmektedir.

Karar verme birçok bilim alanı ile kesişimi olan geniş kapsamlı bir bilim dalıdır. Bu bilim dalında yer bulan ve karar vericinin daha verimli karar almasına destek olan Çok Kriterli Karar Verme Yöntemleri bu çalışma kapsamında örnek uygulamalarla ele alınmıştır.

Eserin tasarımı ve yayın aşamasında gösterdiği ilgiden dolayı Akademisyen Yayınevi’ne teşekkür eder, çalışmanın hem Türkçe literatürde duyulan gereksinimi karşılamasını hem de konuya ilgi duyan tüm araştırmacılara faydalı olmasını temenni ederim.

Serap TEPE

İstanbul, 2021

ISBN9786257401562
Basım Yılı2021
Basım Sayısı1
Sayfa Sayısı92
Kitap DiliTürkçe
Yazar(lar)Dr. Serap TEPE
BISAC
DOI

Yorum Yaz

Örnek Uygulamalarla Çok Kriterli Karar Verme Yöntemleri

Örnek Uygulamalarla Çok Kriterli Karar Verme Yöntemleri

Yorum Yaz