Sizlere daha iyi bir alışveriş deneyimi sunabilmek icin sitemizde çerez konumlandırmaktayız, kullanmaya devam ettiğinizde çerezler ile toplanan kişisel verileriniz Veri Politikamız / Bilgilendirmelerimizde belirtilen amaçlar ve yöntemlerle mevzuatına uygun olarak kullanılacaktır.

Romatoloji

Sorularla Romatoloji Daha büyük görüntüle

Sorularla Romatoloji

9786058044395

Ema Tıp Kitabevi

750,00 TL

600,00 TL

-20%


KDV Hariç: 600,00 TL

Hekimlerin mesleklerindeki gelişmeleri takip ederek öğrendikleri bilgileri pratik anlamda uygulamaları, çok önemlidir. Bu anlamda, tıp dünyasının asli kaynaklarından olan çeviri kitaplar her ne kadar hastalıkların patogenezi, tanısı ve tedavileri konusunda güncel bilgiler içermekte ise de çevirilerde metnin anlam karmaşası olmadan aslına uygun bir şekilde aktarılmasının oldukça zor bir iş olduğu, yadsınamaz. Aynı zorluğun romatoloji bilim dalı için de geçerli olduğunu da belirtmek gerekir. Bu düsturla adım attığımız bu yolda, metnin aslına uygun şekilde çevrilmesi adına azami dikkat ve özen gösterdiğimizi belirtmek isteriz.

Bilindiği üzere, romatoloji bilim dalı; göz hastalıkları, kardiyoloji, beyin cerrahisi, nöroloji, nefroloji, endokrinoloji, dermatoloji, enfeksiyon hastalıkları gibi pek çok ihtisas alanı ile ortak vaka konseyleri yapmaktadır. Bu anlamda, sadece romatologların değil aynı zamanda diğer ana ve yandallarda ki uzmanların da romatizmal hastalıklara hakim olması, hastaya bütünsel yaklaşımda meslektaşlarımızın elini güçlendirir.

Bu çalışmada; romatizmal hastalıkların epidemiyolojisi, patogenezi, klinik özellikleri, tanı, ayırıcı tanısı ve tedavi yöntemleri, soru-cevaplarla birlikte, yazarlar tarafından değerlendirilerek olabilecek en kısa, anlaşılır şekilde okuyucuya sunulmuştur. Daha iyi anlaşılması adına konu anlatımları; gerçek olgulara ait görseller, radyolojik görüntüler ve biyopsilerle elde edilmiş preparatlara ait resimlerle desteklenmiştir. Bu nedenledir ki çalışmamızın tıp fakültesi öğrencileri dahil pratisyen hekimlere, romatologlara, fiziksel tıp ve rehabilitasyon, ortopedi ve travmatoloji asistanlarına, uzmanlarına ve diğer uzmanlık dallarındaki hekimlere faydalı olacağı kanaatindeyiz.

Çalışmamızın değerli meslektaşlarımızın klinik deneyim ve pratik uygulamalarına katkı sağlamasını dileriz.

 

Doç. Dr. Adem Küçük

İç Hastalıkları ve Romatoloji Uzmanı

ISBN9786058044395
Basım Yılı2021
Sayfa Sayısı184
Yazar(lar)Doç.Dr. Adem Küçük

Yorum Yaz

Sorularla Romatoloji

Sorularla Romatoloji

Yorum Yaz