Sizlere daha iyi bir alışveriş deneyimi sunabilmek icin sitemizde çerez konumlandırmaktayız, kullanmaya devam ettiğinizde çerezler ile toplanan kişisel verileriniz Veri Politikamız / Bilgilendirmelerimizde belirtilen amaçlar ve yöntemlerle mevzuatına uygun olarak kullanılacaktır.

Psikiyatri

Engellilerde Cinsel Gelişim ve Cinsel Eğitim Programları Daha büyük görüntüle

Engellilerde Cinsel Gelişim ve Cinsel Eğitim Programları

9786059942539

Akademisyen Kitabevi

150,00 TL

120,00 TL

-20%


KDV Hariç: 120,00 TL

Cinsellik her insan için temel bir içgüdüdür. İnsan yavrusu kız ya da erkek olması hiç fark etmez doğuştan emme, karnını doyurmak dürtüsüne nasıl sahipse cinse dürtülere de sahiptir. Cinsilik insanlığın ayrılmaz bir parçasıdır. Bu sebeple cinsel açıdan sağlıklı olmak hem kadın hem erkeklerin mutluluğunu ve yaşam kalitesini doğrudan etkilemektedir.

Cinsel açıdan sağlıklı olmak için cinsel eğitim önemlidir. Cinsel eğitimin amacı; insanın sevgi içinde serbestçe gelişimini ve kendinde bulunan cinsel güçleri olabildiğince düzenleyerek bunları bilinçli olarak, elinde tutması ve doğru şekilde bunlardan yararlanması için bilgi sahibi olmasıdır. Şüphesiz ki bu bilgiye tüm insanların ihtiyacı vardır. Ancak normal gelişenlere göre engelli bireylerin diğer gelişim alanlarında olduğu gibi bu alanda da ailesi ve eğitimciler tarafından verilecek özel bir desteğe ve eğitime daha çok ihtiyaçları varır.

Engelli bireyler doğudan itibaren ya da engelli kaldıkları andan itibaren birçok sorunla karşılaşmaktadır. Bu sorunlar tüm gelişim alanlarında olduğu gibi cinsel gelişim alanında da yaşlanmaktadır. Oysaki tüm insanların engelli olsu ya da olmasın cinsellikleriyle ilgili olumlu davranış geliştirme için sürekli cinsel eğitime ihtiyaçları vardır. Ancak engellilerle çalışan eğitimlilerin engelli çocuğa sahip ailelerin çocuklarına cinsel gelişim ile ilgili nasıl bir eğitim vermeleri gerektiğini bilmemeleri, çocuğa değil de onun engeline odaklanmaları, engellilerin cinsel dürtüleri olmadığını ve hep çocuk kalacağını düşünmeleri ve onların cinsellik kavramını anlamayacaklarını düşünmeleri bu çocuklarının cinsel eğitim almalarını zorlaştırmaktadır.

Özel eğitim alanında engellilerin gelişim alanları ve bunlarla ilgili eğitim içeriklerinin bulunduğu pek çok kitap olmasına karşın, cinsel gelişim alanıyla ilgili çok az sayıda kaynak bulunmaktadır. Bu kitapta engelli bireyelere yönelik olarak hazırlanan bir cinsel eğitim programı ve uygulaması ayrıntılı olarak anlatılmaktadır. Bu kitabın özel eğitim alanında çalışan eğitimcilere ve ailelere, engellilere yönelik cinse eğitim nasıl vermeleri gerektiği konusunda yol gösterici nitelikte olacağı düşünülmektedir. Böylece alandaki bu açığı kapatması ve engelli bireyleri sağlıklı bir cinsel eğitim almalarına katkı sağlaması da beklenmektedir

ISBN9786059942539
Basım Yılı2015
Basım Sayısı1
Sayfa Sayısı131
Kitap DiliTürkçe
Yazar(lar)Fazilet Eda Yılmaz

Yorum Yaz

Engellilerde Cinsel Gelişim ve Cinsel Eğitim Programları

Engellilerde Cinsel Gelişim ve Cinsel Eğitim Programları

Yorum Yaz