Sizlere daha iyi bir alışveriş deneyimi sunabilmek icin sitemizde çerez konumlandırmaktayız, kullanmaya devam ettiğinizde çerezler ile toplanan kişisel verileriniz Veri Politikamız / Bilgilendirmelerimizde belirtilen amaçlar ve yöntemlerle mevzuatına uygun olarak kullanılacaktır.

Psikiyatri

Depresif ve Bipolar Bozukluklar, "çocuk, ergen, erişkin ve yaşlılarda" Daha büyük görüntüle

Çocuk, Ergen, Erişkin ve Yaşlılarda Depresif ve Bipolar Bozukluklar

9786054431250

Rota Tıp

500,00 TL

400,00 TL

-20%


KDV Hariç: 400,00 TL

Bu kitap temel olarak çocukluk, ergenlik, erişkin ve yaşlılık dönemini yaşayan bireylerde izlenen depresif durumlar ile bipolar bozuklukları ele elmaktadır.

Önce bu tablolarla ilgili tarihsel yaklaşımlar ve varsayımlardan söz edilmekte, görülme sıklıkları, sınıflandırılma sistemlerinde ele alınış biçimleri verilmektedir.

Daha sonra bu durumların oluşmasında rol oynayan; kalıtımsal özellikler, risk etkenleri, kişilik yapıları, çocukluk ve sonraki dönemlerde yaşanan strestler ve olumsuz yaşam olayları, psikososyal duyarlılık, psikodinamik ve bilişsel etkenlerden söz edilmekte, ayrıca beyin biyokimyası ve beyin görüntüleme çalışmaları sonuçlarıyla ilgili güncel bilgiler verilmektedir.

Tedavide kullanılan ilaçlar ve EKT, TMS, NVU, DBU, Işık tedavisi ve uyku yoksunluğu tedavileri gibi somatik tedaviler yanında, psikodinamik psikoterapiler, aile tedavileri, bilişsel-davranışsal tedaviler ve kişiler arası tedaviler gibi psikoterapötik tedavi yaklaşımları da örneklerle anlatılmaktadır. Ayrıca hastalık belirtilerinin oluşmalarında rol oynayan özel beyin bölgeleri ve buraları özgün olarak etkileyen tedaviler ile tedaviye dirençli olgularda izlenmesi gereken yaklaşımlar vurgulanmakta, emzirme ve gebelik dönemi gibi özel durumlarda yapılması gereken tedavi yaklaşımları verilmektedir.

Yine bu tabloların diğer psikiyatrik ya da tıbbi hastalıklar ve bağımlılık durumlarıyla ilgili olarak gösterebildikleri birliktelik durumları işlenmekte ve özellikle depresyon konusunda birinci basamak sağlık hizmetlerinde yapılması gerekenler tartışılmaktadır.

Kitabın kendi sınırları içinde, bu konularla ilgilenen her düzeydeki profesyonele ışık tutacağını ümit ediyoruz.

ISBN9786054431250
Basım Yılı2013
Sayfa Sayısı606
Kitap DiliTürkçe
Editör(ler)Prof. Dr. Erdal Işık, Uzm. Dr. Umut Işık

Yorum Yaz

Çocuk, Ergen, Erişkin ve Yaşlılarda Depresif ve Bipolar Bozukluklar

Çocuk, Ergen, Erişkin ve Yaşlılarda Depresif ve Bipolar Bozukluklar

Yorum Yaz

Benzer Kitaplar