Sizlere daha iyi bir alışveriş deneyimi sunabilmek icin sitemizde çerez konumlandırmaktayız, kullanmaya devam ettiğinizde çerezler ile toplanan kişisel verileriniz Veri Politikamız / Bilgilendirmelerimizde belirtilen amaçlar ve yöntemlerle mevzuatına uygun olarak kullanılacaktır.

Türkçe Tıp Kitapları

Renkli Doppler Görüntüleme Daha büyük görüntüle

Renkli Doppler Görüntüleme

9786054477050

Modern Tıp Kitabevi

740,00 TL


KDV Hariç: 740,00 TL

RENKLİ DOPPLER GÖRÜNTÜLEME 
Hızlı teknolojik gelişmelere paralel şekilde, renkli Doppler’in içlerinde bulunduğu çeşitli görüntüleme yöntemlerinde çok büyük değişiklikler meydana gelmektedir. Abdomen, periferal vasküler hastalıklar, obstetrik, jinekoloji gibi hemen hemen tüm vücut sistemlerine ait çeşitli hastalıkların tanısında renkli Doppler görüntülemesi önemli bir rol oynamaktadır.

  • Kitabın bu baskısında ekokardiyografi hakkında ayrı bir bölüm ayrılmış, yeni çizimler ile cihazın tarihi gelişimi ve özellikleriyle birlikte renkli Doppler ultrasonun vücudun vaskuler hastalıklar gibi değişik vücut sistemlerini değerlendirmede renkli Doppler’in kullanımındaki rolü ayrıntılandırılmıştır. 
  • Obstetrik, jinekolojik lezyonlar ve infertilite konusunda ayrı bölüm eklenmiştir. 
  • Bu kitap mezuniyet sonrası, klinisyenlerin pratikleri ve radyolog ile jinekologların günlük pratiklerinde rehber olacaktır.
  • Bu kitap renkli Doppler sonografinin temel yapıtaşlarına ve özel kullanım alanlarına değinmektedir. 
  • Bu kitabın geniş kapsamlı içeriği, görüntüleme yönüyle kaynaklı yükü tanımlamaktadır. Bu konuda bilgilerin tazelenmesi ve güncellenmesi amaçlanmaktadır. Ayrıca vasküler ultrasonda kontrast madde kullanımı da vurgulanmıştır. 
  • Her bölüme eklenen tatmin edici sayıdaki resimler konuların anlaşılmasını kolaylaştırmaktadır.

Satish K Bhargava değişik ulusal ve uluslararası yaklaşık 320 çalışmaya katkıda bulunmuş olup, pek çok dergide editör olarak görev yapmaktadır. Değişik kitapların çeşitli bölümlerinde katkıda bulunmuş ve çeşitli kitapların yazımında editörlük yapmıştır. Radyoloji alanına katkıları nedeniyle Sir JC Bose Oration Award, Distinguished Medical Teacher Award, GEM’s International Award, Swami Vivekanand Memorial Oration Award ve başka pek çok ödül sahibidir. Ayrıca Indian College of Radiology and Imaging üyesidir Academy of Medical Specialties, College of Chest Physicians, Ultrasound Society of India, Indian Federation of Medical Ultrasound, National Academy of Medical Sciences (India) ve International Medical Science Academy üyesidir. İngiltere’de Finlandiya’da Tampere Üniversitesi, Teksas’da (ABD) MD Anderson Hastanesi, Boston’da (ABD) Harvard Tıp Fakültesi ve Irvine’de Kalifornia Üniversitesi’nde fellow olarak görev yapmıştır. Ek olarak çeşitli organizasyonlardan danışman ve Dharan (Nepal)’de BP Koirala Sağlık Bilimleri Enstitüsü’nde gözlemci Profesör olarak çalışmıştır. Indian College of Radiology (1999-2002) Başkanlığı ve Indian Radiological and Imaging Association’da (2005) Ulusal Başkanlık görevini üstlenmiştir. Geniş ve zengin tecrübesi ile Hindistan’daki teknisyen işgücündeki sıkıntıyı azaltmak için UCMS and GTB’de mesleki kurslar geliştirmiş, X-ışını Teknisyen Sertifika Kursu, BSc Tıbbi Görüntüleme ve şimdi Hindistan Hükümeti’ne bağlı İnsan Kaynakları Bakanlığı ile birlikte Delhi Üniversitesi bünyesinde MSc Tıbbi Görüntüleme Kursu yapmaya başlamıştır.

ISBN9786054477050
Basım Yılı2015
Sayfa Sayısı280
Kitap DiliTürkçe
Yazar(lar)Satish K Bhargava
Çeviri EditörüDoç.Dr. Selma Uysal Ramadan

Yorum Yaz

Renkli Doppler Görüntüleme

Renkli Doppler Görüntüleme

Yorum Yaz