Sizlere daha iyi bir alışveriş deneyimi sunabilmek icin sitemizde çerez konumlandırmaktayız, kullanmaya devam ettiğinizde çerezler ile toplanan kişisel verileriniz Veri Politikamız / Bilgilendirmelerimizde belirtilen amaçlar ve yöntemlerle mevzuatına uygun olarak kullanılacaktır.

Ortopedi ve Travmatoloji   

Wiss: Ortopedik Cerrahide Master Teknikleri Kırıklar Daha büyük görüntüle

Wiss: Ortopedik Cerrahide Master Teknikleri Kırıklar

9789752773516

Güneş Tıp Kitabevi

Tükendi

1,00 TL


KDV Hariç: 1,00 TL

Wiss: Ortopedik Cerrahide Master Teknikleri Kırıklar

Prof. Dr. Selçuk BÖLÜKBAŞI , Doç. Dr. Alpaslan ŞENKÖYLÜ 

“Cerrahların eğitimi ve uygulamalarında olmazsa olmaz kabul edilmiş kaynak haline gelmiştir.”

Cerrahide Master Tekniklerin Serisi, 1994 yılındaki başlangıcından beridir cerrahların eğitimi ve uygulamalarında olmazsa olmaz kabul edilmiş kaynak haline gelmiştir.

Kullanıcı dostu olan tarzı ve açıklayıcı resimleri ile geniş yelpazede bilgi vermekte ve ortopedik cerrahi eğitim malzemeleri içinde önemli bir boşluğu doldurmaktadır.

Serinin olağanüstü başarısı orijinal serinin editörü Roby Thompson’a dayandırılabilir. Onun amacı şuydu “Kendi meslektaşları tarafından bu dalın uzmanı olarak tanımlanan ortopedik cerrahlara tekniklere ilişkin ayrıntılı ve doğrudan bilgi sağlamak.”. Başarının temeli açıktır. Buna ek olarak Master cilt editörünün dikkatli seçimiyle malzemenin formatı klasik hale gelmiştir. Ben kişisel olarak asistanlar ve uzmanlardan bu seriye kitapların onların eğitimi ve günlük pratiğine katkısıyla ilgili birçok yorum alma şerefene eriştim. Benzer yayınlarla karşılaştırıldığımda format standart hale gelmiştir. “Renkli fotoğraflar ve çizimlerle ve yıllar içinde oluşan deneyimler sonucunda ipuçları ile süslenmiş bilginin standart sunumu cerrahi girişimler için rehber olmaktadır”.

Bir yeni seri ile ilgili daha farklı ortopedik konuları da bu kapsam içine alacağız. Yeni ciltler cerrahi yaklaşımların yanı sıra periferik sinir cerrahisini de içerecek. Diğer potansiyel konularda araştırılmakta ve gelecek yıllarda 15 konu başlığı hedeflenmektedir.

Serilerin editörü olmaktan gurur duymaktayım. Bu gerçek çabanın değeri, seriye olan ilgi artışı ve yaygınlaşması yla daha da iyi ölçülecektir. Ben ileri görüşlülüğü ve liderliği nedeniyle Dr. Thompson’a ve değerli katılımları nedeniyle Master Serilerin editörleri, katkıda bulunan herkese müteşekkirim. Master serilerde yer alan bilginin Cerrahları bizim hasta merkezli bakış açımızla donatması umuduyla.
Dr. Bernard F. Morrey
Serilerin Editörü
Hekimler tıbbi en iyi bilimsel kanıtlar, performansı ölçen sistemler, sonuçların analizi ile yapılırsa ve tüm bunların hasta ve halk ile paylaşılırsa daha iyi tıp ortopedi ortaya çıkmaktadır. Düşük maliyet sağlık hizmetlerinin toptan hale getirilmesiyle kısmen elde edilmektedir.

Travma başlangıçtaki hasarın sonucu dramatik olarak etkilediği kompleks bir sorundur. Hatayı ya da kararsızlığı, ölüm, deformite ve medikal sorunlar takip edebilmektedir. Eğer tedavi kendine güven, iyi planlama ve teknik ile uygulamışsa komplikasyonlar ve mortalite aza indirgenerek ekonomik kayıp azaltılabilir. Uygunsuz uygulamalar hasta bakımını uygunsuz etkileyecektir. Geleneksel kavramlar ve tespit teknikleri terk edilerek yeni yaklaşımlar öğrenilmelidir.

Bu kitap toplumun mesleğimizden şu beklenmesine yanıt vermeye çalışmaktadır: düşük maliyetle daha iyi ortopedi. Asistan ve uzmanlara sık görülmekle beraber sorunlu da olan 46 farklı kırığın tedavisi yaklaşımını vermektedir. Umarım, bu kitabın ikinci baskısı da kırık tedavisine yaklaşım açısından literatürdeki değerli yerini almaya devam eder. Donald A. Wiss, M.D.

ISBN9789752773516
Basım Yılı2011
Sayfa Sayısı806
Kitap DiliTÜRKÇE
Editör(ler)Prof. Dr. Selçuk BÖLÜKBAŞI , Doç. Dr. Alpaslan ŞENKÖYLÜ

Yorum Yaz

Wiss: Ortopedik Cerrahide Master Teknikleri Kırıklar

Wiss: Ortopedik Cerrahide Master Teknikleri Kırıklar

Yorum Yaz