Sizlere daha iyi bir alışveriş deneyimi sunabilmek icin sitemizde çerez konumlandırmaktayız, kullanmaya devam ettiğinizde çerezler ile toplanan kişisel verileriniz Veri Politikamız / Bilgilendirmelerimizde belirtilen amaçlar ve yöntemlerle mevzuatına uygun olarak kullanılacaktır.

MÜHENDİSLİK - TEKNİK

Teknik Resim Temel Bilgiler ve Uygulamalar Daha büyük görüntüle

Teknik Resim Temel Bilgiler ve Uygulamalar

9786059354318

Akademisyen Kitabevi

225,00 TL

180,00 TL

-20%


KDV Hariç: 180,00 TL

Teknik Resim; basit bir şekilde dahi olsa Milattan Önceki zamanlarda dahi bilinen, endüstrinin ilerlemesiyle birlikte gelişmiş, mühendisinden işçisine özellikle sanayi çalışanları arasında kullanılan uluslararası bir dildir. İnsanın düşündüğübir projeyi uygulamaya aktarmasında ve geliştirmesinde Teknik Resmin büyükönemi bulunmaktadırGeçmişten günümüze ve geleceğe sanayi çalışanlarının, bilim adamlarının ve araştırmacıların bilgi birikimlerini ve tecrübelerini aktarmak için özel bir dil olan Teknik Resmi kullanmışlardır.

Teknik Resim, mühendislik eğitimi veren tüm birimlerin temel derslerindendir. Tasarım ve ArGe çalışmalarının yapılabilmesi ve sürekliliğin sağlanabilmesi için Teknik Resim temel prensipleri ve kurallarının bilinmesi gerekir. Mühendislik eğitimi alan öğrencilerin temel sayılan bu bilgileri iyi öğrenmesi ve geliştirmesi beklenir.

Bilgi teknolojilerinin hızlı bir şekilde geliştiği günümüz koşullarında bilgisayarda kullanılan ve çizim yapmayı daha kolay, daha hızlı ve daha zevkli hale getirmiş birçok yazılım geliştirilmiştir. Ancak bunları doğru bir şekilde kullanabilmek için de temel teknik resim konularının iyi bilinmesi zorunludur.

Bu kitap, Teknik Resmin temel prensiplerini ve kurallarını kapsayan konuları içermektedir. Konular okuyucunun ilgisini çekecek ve kendi kendine okuyup, adım adım uygulayıp, anlayabilmesini sağlayacak resimler ve çizimler ile açıklanmıştır. Her konuda uygulama durumlarının anlaşılabilmesi amacıyla örnekler verilmiştir.

Böyle teknik bir kitabı hazırlayabilmem için gerekli bilgi ve donanıma sahip olmamda; geçmişte emeği geçen tüm hocalarıma teşekkür etmeyi, ödenmesi gereken bir borç bilirim.

Bu kitabın mühendislik eğitimi alan tüm öğrencilere ve ülkemiz endüstrisinde çalışan teknik elemanlara yararlı olmasını dilerim.

ISBN9786059354318
Basım Yılı2017
Sayfa Sayısı224 sayfa l. Hamur 70gr Siyah Beyaz 19,5 x 27,5
Yazar(lar)Yrd. Doç. Dr. Selçuk UĞURLUAY

Yorum Yaz

Teknik Resim Temel Bilgiler ve Uygulamalar

Teknik Resim Temel Bilgiler ve Uygulamalar

Teknik Resim Temel Bilgiler ve Uygulamalar

Yorum Yaz