Sizlere daha iyi bir alışveriş deneyimi sunabilmek icin sitemizde çerez konumlandırmaktayız, kullanmaya devam ettiğinizde çerezler ile toplanan kişisel verileriniz Veri Politikamız / Bilgilendirmelerimizde belirtilen amaçlar ve yöntemlerle mevzuatına uygun olarak kullanılacaktır.

MÜHENDİSLİK - TEKNİK

Metallerin Isıl İşlem Teorisi Daha büyük görüntüle

Metallerin Isıl İşlem Teorisi

9786051332512

Nobel Akademik Yayıncılık

294,00 TL

249,90 TL

-15%


KDV Hariç: 249,90 TL

Bu kitapta; çeliklerin, dökme demirlerin, demir dışı metal ve alaşımlarının ısıl işlem teorisi açıklanmıştır. Su verme, temperleme, yaşlanma, faz dönüşümü ile ilgili yeniden katılaşma, rekristalizasyon öncesi ve rekristalizasyon tavlaması, homojenleştirme, gerilmeyi giderme tavlaması, termo-mekanik işlem, kimyasal - termik ve ısıl işlemlerden metalik malzemelerin yapı ve özelliklerinin nasıl değiştiği ve etkilendiği analiz edilmiştir. 

 

Bu kitap; malzeme anabilim dalı ve metalürji alanında uzmanlaşan üniversite öğrencileri, malzeme mühendisleri, ısıl işlem uzmanları, döküm, kaynak mühendisleri ve metalleri mekanik işlemle şekillendirme üzerinde ihtisaslaşan mühendisler için ön görülmüştür.

 

Ayrıca, demir ve demir dışı alaşımlar ile metalik malzemeler konularında yüksek lisans ve doktora çalışması yapan araştırıcılara ve üniversite öğretim elemanlarına temel bilgi kaynağı oluşturması amaçlanmıştır.

 

Bu kitapta açıklanmış olan konular, derin fiziki anlam taşıyan teorik temellere dayandırılmıştır. Çoğu terimlerin uluslararası nitelik göstermesi ve Türkçe karşılıklarının bulunmasında zorluklar olması nedeniyle, tam olarak anlaşılması için gayret gösterilmiştir. 

ISBN9786051332512
Basım Yılı2020
Basım Sayısı4
Sayfa Sayısı432
Yazar(lar)İlya İsrailoviç NOVİKOV
Çeviren(ler)Galip SAİD
Ebat "cm"16x23,5

Yorum Yaz

Metallerin Isıl İşlem Teorisi

Metallerin Isıl İşlem Teorisi

Yorum Yaz