Sizlere daha iyi bir alışveriş deneyimi sunabilmek icin sitemizde çerez konumlandırmaktayız, kullanmaya devam ettiğinizde çerezler ile toplanan kişisel verileriniz Veri Politikamız / Bilgilendirmelerimizde belirtilen amaçlar ve yöntemlerle mevzuatına uygun olarak kullanılacaktır.

Maden ve Jeoloji Mühendisliği

MAGMATİK VE METAMORFİK PETROLOJİNİN Prensipleri / Principles of IGNEOUS AND METAMORPHİC PETROLOGY Daha büyük görüntüle

MAGMATİK VE METAMORFİK PETROLOJİNİN Prensipleri / Principles of IGNEOUS AND METAMORPHİC PETROLOGY

9786057895790

Nobel Akademik Yayıncılık

511,00 TL

434,35 TL

-15%


KDV Hariç: 434,35 TL

Jeoloji; matematik, fizik, kimya ve biyoloji gibi doğa bilimlerinin temeli olan bir bilim dalıdır. Yerküre’nin bileşimini, yapısını, topolojisini, gelişme süreçlerini ve oluşumunu inceleyen yerbilimciler, temel bilimlerin ilke ve kanunlarını kullanarak çalışmalarını yürütürler. Canlıların evriminde olduğu gibi, temel bilimlerin şifresi de evrene dağılmış olan kayalarda bulunur. Jeolojinin temel konularından biri olan ve Yerküre’nin kabuk kesimini oluşturan magmatik, metamorfik ve sedimanter kayaları inceleyen kaya bilimi (petroloji); fizik, kimya ve matematik gibi temel bilimleri kullanarak kayaların oluşum koşullarını açıklar. Günümüzde geliştirilen modern teknikler ve teorik modellerin kullanımı ile Yerküre’nin iç kesimindeki olaylar ve maddeler hakkında daha geniş bilgi edinebiliriz. Böylece, Yerküremizi şekillendiren iç ve dış süreçleri, birçok alt sistemin birbiriyle nasıl bir etkileşim içinde olduğunu öğreniriz.

 

Yerküremiz, aralarında sürekli etkileşim ve iletişim olan jeosfer, hidrosfer, atmosfer ve biyosfer alt sistemlerin bütününden oluşur. Yerküre’de meydana gelen iç ve dış olaylar, bu alt sistemlerin etkileşimi ve sürekli bir döngünün sonucunda oluşurlar. Günümüzde Levha Tektoniğinin gelişimi sonucunda sismik hareketler, magmatik ve metamorfik kayaları oluşturan jeolojik süreçler, yanardağlar 
ve dağ oluşumları gibi etkinliklerin nedenleri ve yeryüzündeki dağılımlarının bilimsel olarak nasıl açıklandığı anlaşılabilir hâle gelmiştir.
Bilim adamlarının yoğun çabaları sonucunda gezegenimizi şekillendiren süreçlerden magmatik faaliyetler ve metamorfik kaya oluşumlarına kitabın içinde belli bir sistemle yer verilmiştir. Bu kitapta yoğun olarak magmatik ve metamorfik kayalar 
ile bunları oluşturan mineral toplulukları ve fizikokimyasal denge koşulları, basınç ve ısı koşulları, kimyasal reaksiyonlar ile akışkanlar konu edilmiştir.

 

Bu kitabın, yerbilimleri ile uğraşan, araştıran ve ilgi duyan geniş bir okuyucu kitlesi için eşsiz bir kaynak kitap olarak önemli bir eksikliği gidereceği şüphesizdir. Bu kitabın, içinde yaşadığımız Yerküremizi daha iyi anlamak için yerbilimleri alanında lisans ve lisansüstü öğrencileri ile öğretim üyelerine temel bir başvuru olacağını ümit ediyorum.

ISBN9786057895790
Basım YılıHaziran, 2019
Basım Sayısı2. Basımdan Çeviri
Sayfa Sayısı728
Yazar(lar)John D. Winter
Çeviren(ler)Cahit Helvacı, Can Genç, Cüneyt Akal, Cüneyt Şen, Ercan Aldanmaz, Erhan Akay, Gürsel Sunal, Hakan Çoban, İbrahim Uysal, İsak Yılmaz, Mehmet Akbulut, Namık Aysal, Petek Ayda Ustaömer, Şenel Özdamar, Yalçın Ersoy, Yeşim Yücel Öztürk
Editör(ler)Cahit Helvacı
Ebat "cm"21x27,5

Yorum Yaz

MAGMATİK VE METAMORFİK PETROLOJİNİN Prensipleri / Principles of IGNEOUS AND METAMORPHİC PETROLOGY

MAGMATİK VE METAMORFİK PETROLOJİNİN Prensipleri / Principles of IGNEOUS AND METAMORPHİC PETROLOGY

Yorum Yaz