Sizlere daha iyi bir alışveriş deneyimi sunabilmek icin sitemizde çerez konumlandırmaktayız, kullanmaya devam ettiğinizde çerezler ile toplanan kişisel verileriniz Veri Politikamız / Bilgilendirmelerimizde belirtilen amaçlar ve yöntemlerle mevzuatına uygun olarak kullanılacaktır.

Kardiyoloji   

Tanısal Kardiyoloji Ders Kitabı Daha büyük görüntüle

Tanısal Kardiyoloji Ders Kitabı

9786052096338

Doğu Kitabevi

90,00 TL

72,00 TL

-20%


KDV Hariç: 72,00 TL

Klinik kardiyoloji pratiğini diğer bilim dallarından ayıran en önemli yaşamsal özellikleri akur koroner sendromlar, akut kalp yetersizliği ve malin aritmiler gibi majör sendromlarda ''ölüm ile yaşam yani teşhis ve etkin tedavi'' arasındaki dar zaman aralığıdır.

Bunun gerçek yaşamdaki anlamı hasta ile ilk tıpsal temasta fizik muayene ile hızla doğru ön tanının konması ve etkin tedavinin uygulanmasıdır.

Günümüzde, tüm teknolojik gelişmelere rağmen klinik kardiyolojinin başlıca zorluğu; geleneksel fizik muayenin doğru ve kuralına uygun yapılmaması, primer algoritmin atlanması ve dolayısı ile muayene bulgularının eksik ve yanlış yorumlanmasıdır.

Aslında, ''modern tıp, yenilik'' diye tanımlanan pahalı ve her yerde kolayca temin edilemeyen bu yeni teknolojik olanakları başlangıçta geleneksel tıbbın muayene algoritmasından ayrı ve tek başına kullanmanın neden olacağı klinik deformasyon- ''Yanlış ve kötü klinik uygulama ile hatalı ve belki de zararlı teşhis ve tedavi'ye götürecektir.''

Bu kitap, çoğu yatakbaşı noninvazif muayene yöntemleri ile ilgili (Fizik muayene, Elektrokardiyografi, Rafyografi, Ekokardiyografi ve Nükleer kardiyoloji) doğru uygulama ve gerekli bilgileri tıp fakültesi öğrencilerine öğretmek için geleneksel kardiyolojinin temel kaynakları, 1960'lı yıllardan bugüne taranarak ulaşılan araştırmalar, deneyimler, görüşler ve fikirbirliği ile kazanılmış ve de klasik pratik uygulamalar ile kanıtlanmış ''olmazsa olmaz'' bilgilerden hazırlanmıştır.

Özetle, kitap içeriğinin klinik kardiyolojinin temel, primitif ve ''bilinmesi elzem olan bilgilerinin''; başta tıp fakültesi öğrencilerinin derslerine, ve de onların 'Eğitmenlerine' yararlı ve katkısı olması dileğiyle.

ISBN9786052096338
Basım Yılı2018
Sayfa Sayısı512
Kitap DiliTürkçe
Editör(ler)Prof. Dr. Rasim Enar
Ebat "cm"16*23 karton kapak renkli 1. hamur

Yorum Yaz

Tanısal Kardiyoloji Ders Kitabı

Tanısal Kardiyoloji Ders Kitabı

Yorum Yaz