Sizlere daha iyi bir alışveriş deneyimi sunabilmek icin sitemizde çerez konumlandırmaktayız, kullanmaya devam ettiğinizde çerezler ile toplanan kişisel verileriniz Veri Politikamız / Bilgilendirmelerimizde belirtilen amaçlar ve yöntemlerle mevzuatına uygun olarak kullanılacaktır.

Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları   

Yenidoğan Bakımında Hacettepe Uygulamaları Daha büyük görüntüle

Yenidoğan Bakımında Hacettepe Uygulamaları

9789752777538

Güneş Tıp Kitabevi

750,00 TL


KDV Hariç: 750,00 TL

Tıbbın diğer dallarında olduğu gibi neonatoloji konusundaki bütün bilgiler ders kitaplarında, tıp dergilerinde, bilimsel toplantılarda ve bilgisayar programlarında ayrıntılarıyla bulunabilir. Buna karşılık günlük uygulamalar için gerekli olan pratik bilgilerin bir çoğu bu kaynaklarda yer almamaktadır.

 

Elinizdeki kitap bu eksikliği giderme amacıyla hazırlanmış olup, Hacettepe Üniversitesi İhsan Doğramacı Çocuk Hastanesi Yenidoğan Bakım Ünitelerindeki pratik uygulamalara kolaylıkla ulaşılabilecek şekilde sunulmaya çalışılmıştır.

 

İlk Baskısı 2001 yılında Olcay Oran, Gülşen Erdem, Gülsevin Tekinalp, Murat Yurdakök ve Şule Yiğit; 
İkinci Baskısı 2009 yılında Gülsevin Tekinalp, Murat Yurdakök, Şule Yiğit ve Ayşe Korkmaz tarafından hazırlanan kitabımızın içeriğinde aradan geçen yıllar içinde bazı konularda önemli değişiklikler olmuş, bu nedenle güncelleştirilmesi gerekmiştir. 

 

Kitabımız bir ders kitabı değildir. Tamamen uygulamalara, daha doğrusu bizim uygulamalarımıza yer veren bir (rehber niteliğinde) kitaptır. 

 

Bilimsel gelişmelerin gösterdiği yolda zamanla bu uygulamalarda değişiklikler ve düzenlemeler olacak, kitabın yeni baskılarının yapılması gerekecektir.
Amacı gereği neonatolojinin bütün konularının bu kitapta bulunması beklenmemelidir. Kitap sık rastlanan hastalıkların tanı ve tedavilerini içerdiği için seyrek görülen hastalıklar ele alınmamıştır.
Konularla ilgili daha ayrıntılı bilgi edinmek için aşağıdaki kitaplara başvurulabilir.
Kitabımızı, kendilerini yenidoğan bebeklerin bakımına adamış hekimlerin gereksinimlerini karşılayacağını umarak değerlendirmelerinize sunuyoruz.

Murat Yurdakök

ISBN9789752777538
Basım Yılı2019
Basım Sayısı3
Sayfa Sayısı400
Editör(ler)Prof. Dr. Murat YURDAKÖK, Prof. Dr. Şule YİĞİT, Yrd. Doç. Dr. H. Tolga ÇELİK

Yorum Yaz

Yenidoğan Bakımında Hacettepe Uygulamaları

Yenidoğan Bakımında Hacettepe Uygulamaları

Yorum Yaz