Sizlere daha iyi bir alışveriş deneyimi sunabilmek icin sitemizde çerez konumlandırmaktayız, kullanmaya devam ettiğinizde çerezler ile toplanan kişisel verileriniz Veri Politikamız / Bilgilendirmelerimizde belirtilen amaçlar ve yöntemlerle mevzuatına uygun olarak kullanılacaktır.

İŞLETME

Tüketim Toplumunda Bakkal Hâlleri Daha büyük görüntüle

Tüketim Toplumunda Bakkal Hâlleri

9789758573370

75,00 TL

60,00 TL

-20%


KDV Hariç: 60,00 TL

Bakkallık, köyden küçük bir sermaye ile gelerek kentte tutunmaya çalışan için de emekli ikramiyesini değerlendirip hayatının geri kalanında oyalanacak (“canını eğleyecek”) bir iş arayan için de üniversiteyi bitirip iş bulamayan için de çalıştığı düşük ücretli işin yükünü daha fazla kaldıramayan işçi için de kâr arayışı içindeki küçük sermeye sahibi için de olanaklar sunan esnek bir iştir.
Dolayısıyla, toplumsal yaşam tarzlarındaki ve tüketim kalıplarındaki farklılaşma, gelir dağılımındaki eşitsizlik ve sermaye içi farklılaşma sürdüğü sürece bakkallık da sürecektir. Çünkü, sermaye yapılarındaki, yer seçimlerindeki, bulundukları çevrenin ihtiyaçlarına göre şekillenen ürün yelpazeleri ve satış tekniklerindeki esnekliğin sağladığı avantajlar sayesinde, değişen ekonomik, toplumsal ve mekânsal yapılara uyum sağlama kapasiteleri yüksektir. Çocukların sokaktan çekildiği mahallelerde çocukların “Bakkal Amcası/Teyzesi” olma durumu ortadan kalkabilir ama bakkallık daha uzun bir geleceğe sahip görünüyor.

ISBN9789758573370
Basım Yılı2018
Basım Sayısı1
Sayfa Sayısı170
Kitap DiliTürkçe
Editör(ler)Prof. Dr. Mihriban ŞENGÜL
Ebat "cm"16 x 24 kartonkapak Enzo Siyah Beyaz

Yorum Yaz

Tüketim Toplumunda Bakkal Hâlleri

Tüketim Toplumunda Bakkal Hâlleri

Yorum Yaz