Sizlere daha iyi bir alışveriş deneyimi sunabilmek icin sitemizde çerez konumlandırmaktayız, kullanmaya devam ettiğinizde çerezler ile toplanan kişisel verileriniz Veri Politikamız / Bilgilendirmelerimizde belirtilen amaçlar ve yöntemlerle mevzuatına uygun olarak kullanılacaktır.

İŞLETME

Yaratıcılık Daha büyük görüntüle

Yaratıcılık

9786052396759

Akademisyen Kitabevi

125,00 TL

100,00 TL

-20%


KDV Hariç: 100,00 TL

Yaratıcılık bilginin tohumu olan merak sayesinde artar. Başarılı insanların en önemli özellikleri merak­lı olmalarıdır. Yaratıcılık kavramı farklı disiplinlerin üzerine teoriler ürettiği bir olgu olarak yaşamın her alanında var olan yaratıcı potansiyelin farkına varıl­ması ve kullanılması açısından önem taşımaktadır.

Kitapta yaratıcılık kavramı, yaratıcılığın aşamaları, yaratıcılığın gerçekleşmesi, yaratıcılık engelleri, ya­ratıcılık teknikleri, yaratıcılık egzersizleri, Leonardo Da Vinci’nin yaratıcılık prensipleri, yaratıcılık içeren örnekler ve yaratıcılıkta kullanılan yöntemlerden biri olan metafor analizi yöntemiyle yapılan nitel bir çalış­ma bulunmaktadır.

Değişik alanlardan yaratıcılık içeren örnekler kul­lanarak yaratıcılığın sadece teorik bilgiden ibaret ol­madığı yaşamda var olan kavramları fark etmeye yaradığı da gösterilmeye çalışılmıştır. Bu örnekler; kı­rılan ayak bileğini fırsata çeviren bir kayakçı, kuluçka makinasından esinlenerek prematüre doğan bebekler için tasarlanan kuvöz, görüntüleme cihazlarını korsan gemisi yapan bir tasarımcı, Beş dolarlık yatırım dene­yi, topları tebrik kartı şekline dönüştüren bir postane çalışanı, , yaratıcı bir kurum kültürü oluşturan şirket sahibi, çalışma ortamını sürdürülebilir ve ev ortamı haline getiren bir yönetici, rekabeti etkisiz kılan bir sektör, makyajlı oyuncak bebekleri doğal bebekler haline getiren bir anne, sevdiği yaşamı tasarlayan bir tasarımcı.

Hepsinin hikayesi farklı, ama kullandıkları yön­temlerin ulaştırdığı yer aynı. YARATICILIK

Keyifli okumalar…

Elif KARABULUT TEMEL

ISBN9786052396759
Basım Yılı2018
Sayfa Sayısı92 Sayfa 70 gram 13,5 x 21 ebat
Yazar(lar)Elif KARABULUT TEMEL

Yorum Yaz

Yaratıcılık

Yaratıcılık

Yorum Yaz