Sizlere daha iyi bir alışveriş deneyimi sunabilmek icin sitemizde çerez konumlandırmaktayız, kullanmaya devam ettiğinizde çerezler ile toplanan kişisel verileriniz Veri Politikamız / Bilgilendirmelerimizde belirtilen amaçlar ve yöntemlerle mevzuatına uygun olarak kullanılacaktır.

İŞLETME

OTOMASYON, ÜRETİM SİSTEMLERİ VE BİLGİSAYARLA TÜMLEŞİK İMALAT Daha büyük görüntüle

OTOMASYON, ÜRETİM SİSTEMLERİ VE BİLGİSAYARLA TÜMLEŞİK İMALAT

9786053205043

Nobel Akademik Yayıncılık

441,00 TL

374,85 TL

-15%


KDV Hariç: 374,85 TL

Günümüzde üretim sistemleri otomasyon ve bilgisayar desteği ile tamamen değişmiş ve ucuz işçiliğin getirdiği avantajlar ortadan kalkmıştır. Artık imalatın her aşamasında gittikçe artan oranda otomatik sistemler ve bilgisayar programlarını görmekteyiz. Robotlar, programlanabilir mantık denetleyicileri, koordinat ölçüm makinaları, otomatik güdümlü araçlar, otomatik depolama/geri çekme sistemleri ve yapay görme gibi modern otomatik teknolojiler fabrikalarda gittikçe daha fazla uygulanmaktadır. Artık yakın bir gelecekte hammaddeden nihai ürün elde edilinceye kadar var olan tüm süreçlerin otomatik ve programlanabilir bir halde tümleşik olarak gerçekleşeceği kabul edilmektedir. 

Groover’ın Otomasyon, Üretim Sistemleri ve Bilgisayarla Tümleşik İmalat kitabı günümüzde gerçekleşmekte olan ve yukarıdaki paragrafta tanımlanan değişimi anlamamıza yardımcı olacak bir kitaptır. Üretim sistemlerinin sınıflandırılması, tanımları, yapıları, bileşenleri ve performans analizleri ile beraber sistemlerde otomasyon ve bilgisayar uygulamaları kitapta yoğun olarak işlenmektedir. Kitapta ayrıca Yalın Üretim, Altı Sigma, Toplam Kalite Yönetimi gibi üretim iyileştirme, kalite ve yönetim felsefeleri de açıklanmaktadır. Bu çok yönlü kitap, ideal bir ders kitabında olması gereken her bölümün kendi içinde yeterli olması, örnekler, şekiller ve tablolar ile yazılı metnin daha rahat okunur ve anlaşılır hale getirilmesi ve bölüm sonu problemlerle desteklenmesi gibi özelliklere sahiptir.

Orijinal dili İngilizce olan kitabın dördüncü baskısından yapılan Türkçe çevirisinin sadece lisans ve yüksek lisans öğrencilerine değil, üretim sistemlerini ve bu sistemlerde kullanılan otomasyon ve diğer teknolojileri öğrenmek isteyen çalışan tüm teknik ve idari personele de katkı yapacağına inanıyoruz.

ISBN9786053205043
Basım YılıEylül, 2016
Basım Sayısı4. Baskıdan Çeviri
Sayfa Sayısı816
Yazar(lar)Mikell P. Groover , Pearson
Çeviren(ler)Onat Halis Totuk , Gürel Çam , Mustafa Yurdakul , Ender Yıldırım , Yusuf Tansel İç
Editör(ler)Mustafa Yurdakul , Yusuf Tansel İç

Yorum Yaz

OTOMASYON, ÜRETİM SİSTEMLERİ VE BİLGİSAYARLA TÜMLEŞİK İMALAT

OTOMASYON, ÜRETİM SİSTEMLERİ VE BİLGİSAYARLA TÜMLEŞİK İMALAT

OTOMASYON, ÜRETİM SİSTEMLERİ VE BİLGİSAYARLA TÜMLEŞİK İMALAT - Automation, Production Systems, and Computer-Integrated Manufacturing

Yorum Yaz