Sizlere daha iyi bir alışveriş deneyimi sunabilmek icin sitemizde çerez konumlandırmaktayız, kullanmaya devam ettiğinizde çerezler ile toplanan kişisel verileriniz Veri Politikamız / Bilgilendirmelerimizde belirtilen amaçlar ve yöntemlerle mevzuatına uygun olarak kullanılacaktır.

İŞLETME

YENİLİK (İNOVASYON) VE YENİLİK YÖNETİMİ Daha büyük görüntüle

YENİLİK (İNOVASYON) VE YENİLİK YÖNETİMİ

9786059663380

Nobel Akademik Yayıncılık

16,67 TL

14,17 TL

-15%


KDV Hariç: 14,17 TL

İnovasyon, diğer bir ifadeyle yenilik ve değişim demektir. İnovasyon yönetimi, şirketlerin başarılı olmasında, varlığını idame ettirebilmesinde önemli bir faktör olmasının yanında süreçlerden oluşan bir sistemdir ve bu sistem, tüketiciye sistematik bir şekilde nasıl değer katılacağını araştırmaktadır. İnovasyon, mikro düzeyde rekabet avantajı elde etmede ve sürdürülebilirlik açısından önemli bir kavramdır. Makro düzeyde ise ekonomik büyüme istihdam olanaklarını arttırmada önemli bir rol oynamaktadır.
Sektörler, inovasyon düzeyleri, coğrafi konumları, büyüklükleri gibi birçok açıdan farklı sınıflandırmalara konu olmaktadır. İnovasyon ve inovasyon yönetiminin çoğunlukla yüksek teknolojili veya büyük firmaların meselesi olduğu kabul edilmektedir. Ancak düşük teknolojili sektörler ve şirketler için inovasyon daha elzem bir konudur.
OECD, şekerleme, bisküvi ve çikolata sektörünü düşük teknolojili sektör olarak sınıflandırmaktadır. Kitabın uygulama kısmında Karaman'dan 12, Gaziantep'ten 10, İstanbul'dan 9, Konya'dan 8 ve Kayseri'den 3 olmak üzere toplam 42 firma incelenerek Türkiye genelinde şekerleme, bisküvi ve çikolata firmalarının sayısal olarak yarıya yakını (% 42,4)( Üretim hacmi olarak %80) mercek altına alınmıştır.
Araştırma sonuçlarına göre Türkiye'deki şekerleme, bisküvi ve çikolata firmalarının yenilikçilik skorları incelendiğinde, hiçbir firmanın ideal skora sahip olmadığı tespit edilmiştir. Genel toplama bakıldığında firmaların yüzde 38'inin yenilikçilik düzeyinin iyi, yüzde 55'inin ne iyi ne kötü, yüzde 7'sinin de kötü olduğu bulunmuştur.

ISBN9786059663380
Basım YılıKasım 2016
Basım Sayısı1. Baskı
Sayfa Sayısı128
Yazar(lar)Murat Bay , Umut Çil

Yorum Yaz

YENİLİK (İNOVASYON) VE YENİLİK YÖNETİMİ

YENİLİK (İNOVASYON) VE YENİLİK YÖNETİMİ

YENİLİK (İNOVASYON) VE YENİLİK YÖNETİMİ

Yorum Yaz