Sizlere daha iyi bir alışveriş deneyimi sunabilmek icin sitemizde çerez konumlandırmaktayız, kullanmaya devam ettiğinizde çerezler ile toplanan kişisel verileriniz Veri Politikamız / Bilgilendirmelerimizde belirtilen amaçlar ve yöntemlerle mevzuatına uygun olarak kullanılacaktır.

İlahiyat / Din

Osmanlıda Celpname Uygulaması İmamzâde Ahmed Örneği Daha büyük görüntüle

Osmanlıda Celpname Uygulaması İmamzâde Ahmed Örneği

9786052581773

Akademisyen Kitabevi

150,00 TL

120,00 TL

-20%


KDV Hariç: 120,00 TL

Bu çalışma, Hanefi mezhebi kaynaklarına dayanılarak yazılmış olup mahkemelerde davacı ve davalı dışındaki üçüncü şahısların hangi durumlarda duruşmalara katılmaları gerektiği konusunu ele alan, İmamzâde Ahmed b. Muhammed b. İbrahim el-Eyyûbî’nin Vâcibu’l-Hıfz adlı risalesinin tahkik, tercüme ve değerlendirilmesini ihtiva etmektedir.

Çalışmamız dört bölümden meydana gelmektedir. Birinci bölüm giriş, eserin konusu ve kapsamı, amacı, araştırmada izlenen metot ve teknikler hakkındadır. İkinci bölümde müellif İmamzâde’nin hayatı, eserin adı ve müellife aidiyeti, nüshaların tanıtımı ve tahkikte izlenen metot, eserde atıf yapılan kaynak kitaplar ve kullanılan rumuzlar anlatılmıştır. Üçüncü bölümde eserin tahkikli metni yer almaktadır. Dördüncü bölümde metnin tercümesi yapılmıştır. Ardından, değerlendirme ve sonuç yer almaktadır.

ISBN9786052581773
Basım Yılı2018
Sayfa Sayısı150
Yazar(lar)Ferdi MENTEŞ

Yorum Yaz

Osmanlıda Celpname Uygulaması İmamzâde Ahmed Örneği

Osmanlıda Celpname Uygulaması İmamzâde Ahmed Örneği

Yorum Yaz