Sizlere daha iyi bir alışveriş deneyimi sunabilmek icin sitemizde çerez konumlandırmaktayız, kullanmaya devam ettiğinizde çerezler ile toplanan kişisel verileriniz Veri Politikamız / Bilgilendirmelerimizde belirtilen amaçlar ve yöntemlerle mevzuatına uygun olarak kullanılacaktır.

İlahiyat / Din

Lübâb Özelinde Külli Kâideler Daha büyük görüntüle

Lübâb Özelinde Külli Kâideler

9786052581513

Akademisyen Kitabevi

125,00 TL

100,00 TL

-20%


KDV Hariç: 100,00 TL

İslam fıkıh literatüründe oluşan küllî fıkıh kâideleri, Kur’an ve sün­net nasslarından süzülen genel prensiplerdir. Bu prensipler çoğu zaman müctehidin işini kolaylaştırıyor, konuların hızlı bir şekilde çözülmesine ön ayak oluyordu. Bu durum günümüzde de devam etmekte, dini soru­lara muhatap olan müftü, vaiz ve imamlara arz edilen konu hakkında dini hükmü vermede ışık tutmakta, onlara bir fıkıh bakış açısı kazan­dırmaktadır.

Fıkıh melekesi kazandıran bu özlü kuralların, Meydâni’nin Lübâb kitabında ne denli yer aldığını, işlenen konularda kullanılan küllî kâide ve örneklerini ortaya koymak için bu çalışmayı yapmayı kararlaştırdık. Bu yapılan çalışmadan maksat zikredilen küllî kuralların kaynakları, kaynaklarından nasıl çıkarıldıklarını ortaya koymak değildir. Bilakis bu kuralların bu eserde ne kadar kullanıldığını dolayısıyla işlevselliğini göstermektir. Ancak biz eserde tespit ettiğimiz kâidelerin anlaşılır ol­ması için fazla derinliğine inmeden özlü bir şekilde açıklamayı uygun gördük.

ISBN9786052581513
Basım Yılı2018
Sayfa Sayısı96 sayfa Kağıt: 1. Hamur 70 gr 13,5 x 21
Yazar(lar)Muhammed DEĞİRMENCİ

Yorum Yaz

Lübâb Özelinde Külli Kâideler

Lübâb Özelinde Külli Kâideler

Yorum Yaz