Sizlere daha iyi bir alışveriş deneyimi sunabilmek icin sitemizde çerez konumlandırmaktayız, kullanmaya devam ettiğinizde çerezler ile toplanan kişisel verileriniz Veri Politikamız / Bilgilendirmelerimizde belirtilen amaçlar ve yöntemlerle mevzuatına uygun olarak kullanılacaktır.

İKTİSAT / EKONOMİ / MALİYE

Uluslararası Emek Piyasasında İşgücü Talebi ve Ayrımcılık Daha büyük görüntüle

Uluslararası Emek Piyasasında İşgücü Talebi ve Ayrımcılık

9786257707350

Akademisyen Kitabevi

150,00 TL

120,00 TL

-20%


KDV Hariç: 120,00 TL

Göç bir yer değiştirme hareketinden çok daha kapsamlı bir süreci ifade etmektedir. Son yıllarda dünya gündeminin önemli konularından biri olan göç ve entegrasyon kısa bir zaman dilimi önce artık göçmenlerin istihdam edildiği bir ülke konumuna erişen Türkiye için de oldukça geniş bir tartışma gündemi oluşturmaktadır. Türkiye'deki işverenlerin uluslararası işgücü hareketliliğine bakış açısını ortaya koyan bir araştırmanın henüz bulunmaması bu çalışmanın ortaya çıkmasındaki önemli motivasyonlardan biri olmuştur. Çalışmada, göçe dair kavramsal açıklamalara değinilmiş, Türkiye’deki göçmen demografik yapısı incelenerek, güncel mevzuata ilişkin bilgilere de yer verilmiştir. Ayrıca neo-klasik iktisadın temel varsayımlarından olan rasyonellik kavramının uluslararası işgücü talebinde ne derece etkin olduğu da sorgulanmıştır.

Bu çalışmada ana akım iktisadın rasyonel kararlar verdiğini varsaydığı bireylerin, istihdam edeceği işçilerin göçmen olması durumunda; ayrımcı tutumlar sergileme eğiliminde olup olmadığının ortaya konulması amacıyla, işyerlerinde karar verici konumda olan bir gruba yapılan anket uygulamasının sonuçları kullanılarak değerlendirilmiştir. Çalışmada anketten elde edilen veriler Yapısal Eşitlik Modeli/YEM(Structural Equational Model/ SEM) ile AMOS üzerinden analiz edilmiştir.

Çalışma süresince yardımlarını, anlayışını ve bilgilerini benden esirgemeyen Prof. Dr. Gökhan KARABULUT’a sabır ve anlayışı için; Prof. Dr. Veysel BOZKURT ile Doç. Dr. Ender DEMİR’e ise katkılarından dolayı teşekkürlerimi ve saygımı sunarım.

Yaşamı boyunca maddi manevi desteğini hiçbir zaman esirgemeyen rahmetli babama, hayatta mutlu olmaktan başka hiçbir şeyin önemli olmadığını sık sık bana hatırlatan sevgili anneme ve zor zaman dostum, abim N. Fatih KOÇ’a; tanıdığım günden bu yana beni yalnız bırakmayan, zorluklara rağmen devam edebilmemi sağlayan sevgili eşim Fatih ECER’e teşekkürlerimi sunuyorum.

Bu çalışmamı on bir yaşından beri yol arkadaşlığı yaptığım, seçtiğim kardeşim olarak her zaman yanımda olan ancak zamansız kaybettiğim güzel kadın Zeliha Damla ÜNLÜSES’e ithaf etmekteyim.

Kübra ECER

ISBN9786257707350
Basım Yılı2020
Sayfa Sayısı148
Yazar(lar)Kübra ECER
Ebat "cm"13,5 x 21
BISACBUS035000

Yorum Yaz

Uluslararası Emek Piyasasında İşgücü Talebi ve Ayrımcılık

Uluslararası Emek Piyasasında İşgücü Talebi ve Ayrımcılık

Yorum Yaz