Sizlere daha iyi bir alışveriş deneyimi sunabilmek icin sitemizde çerez konumlandırmaktayız, kullanmaya devam ettiğinizde çerezler ile toplanan kişisel verileriniz Veri Politikamız / Bilgilendirmelerimizde belirtilen amaçlar ve yöntemlerle mevzuatına uygun olarak kullanılacaktır.

İKTİSAT / EKONOMİ / MALİYE

İktisat Sosyolojisi Daha büyük görüntüle

İktisat Sosyolojisi

9786052396230

Akademisyen Kitabevi

175,00 TL

140,00 TL

-20%


KDV Hariç: 140,00 TL

İktisat sosyolojisinin araştırma alanları içerisinde işgücü piyasaları, kalkınma, organizasyonlar, hatta politika bulunmaktadır. Bu kavramların çoğu genellikle insanlar tarafından sosyoloji ile pek ilişkisinin bulunmadığı düşünülen kavramlardır. Halbuki, günümüzde iktisat sosyolojisi ekonomilerin gerçekleriyle ilgili önemli araştırmalar yapmaktadır.

İktisat sosyolojisine göre iktisat biliminin sosyal bir perspektif içermesi gerekir. Çünkü, ekonomi sosyal bir dünyanın parçası olduğundan toplumun geri kalan kısmından soyutlanarak incelenemez. Bu yüzden, iktisat sosyolojisine göre teorik iktisat bilimi ekonomik analizlerin yapılmasında bir tekel konumuna gelmemelidir. Sosyal bilimlerin bir çok dalı iktisadi olguların incelenmesinde kullanılmalıdır.

Günümüzde iktisat bilimi ve sosyoloji arasındaki iletişim sınırlı kalmaktadır. Ancak, sosyolojik ve iktisadi açıklamaları birleştirmek için fırsatlar artmaktadır. İktisat ve sosyolojinin sınırlarını aşan, iktisat sosyolojisi çalışmaları günümüzde ekonomi ve toplumu daha iyi anlayabilmemizi sağlamaktadır.  Bu çalışma ile sosyolojik ve iktisadi açıklamaları birleştirmek için iki disiplin arasındaki iletişimin arttırılmasının önemli olduğu gösterilmeye çalışılacaktır. Kitap içerisinde Türk toplumundan ve ekonomisinden açıklamalar da yapılmaktadır.

Bu kitaptaki bölümler ulusal ve uluslararası bilimsel dergilerde yayınlanmış makale çalışmalarımdan oluşmaktadır. Bu kitabın yazılması için beni teşvik eden Prof. Dr. Murat Doğanlar Hocama çok teşekkür ederim. Ayrıca, bütün Hocalarıma ve Araş. Gör. arkadaşlarıma ve öğrencilerime sağladıkları her türlü destek için teşekkür ederim.  

ISBN9786052396230
Basım Yılı2017
Sayfa Sayısı188
Yazar(lar)Tolga KABAŞ

Yorum Yaz

İktisat Sosyolojisi

İktisat Sosyolojisi

Yorum Yaz