Sizlere daha iyi bir alışveriş deneyimi sunabilmek icin sitemizde çerez konumlandırmaktayız, kullanmaya devam ettiğinizde çerezler ile toplanan kişisel verileriniz Veri Politikamız / Bilgilendirmelerimizde belirtilen amaçlar ve yöntemlerle mevzuatına uygun olarak kullanılacaktır.

Kulak Burun Boğaz Hastalıkları   

Burun estetiği pratiği el kitabı Daha büyük görüntüle

Burun estetiği pratiği el kitabı

9786059354301

Akademisyen Kitabevi

250,00 TL

200,00 TL

-20%


KDV Hariç: 200,00 TL

Bu kitapta; hasta ile ilk tanışmadan, muayene odası oturma planına kadar hasta-doktor iletişimini etkileyen faktörler, burun estetiğinde psikiyatrik hastalara yaklaşım ve burun estetiğinde Adobe Photoshop kullanımı detaylı olarak anlatılmıştır.

Burun estetiği basit bir cerrahi işlem de­ğildir. Hastanın yüz görünümünü değiştirerek psikolojisinde de değişikliklere neden olur. Bu nedenle bir psiko-cerrahi olarak kabul edilmelidir. Burada kastedilen hastalar; başarılı bir ameliyatla daha mutlu daha özgüvenli hale getirilirken başarısız bir ameliyatla da daha mutsuz olabilirler. Psikolojik ya da psikiyatrik olarak uygun olmayan hastalara burun estetiği yapıldığında ameliyat cerrahi olarak başarılı olsa da bu hastalar mutlu olmayabilir. Bu nedenle ameliyat öncesi görüşmede bu hastaların tespit edile­rek ameliyattan kaçınılması hasta için daha iyi bir seçenek olacaktır. Kitabımın en önemli amacı estetik ameliyat olmaması gereken psikiyatrik durumları tanımada doktora faydalı ipuçları vermektir. Diğer bir katkısı ise psikiyatrik olarak ameliyat olmasında bir engel olmayan ancak psikolojik olarak sıkıntı yaratabilecek hastalarla baş etmenin ipuçlarına da değinilmiştir.

Bir başka önemli konu hasta ile iletişimdir. İyi bir doktor-hasta iletişimi olmadan hastanın beklentileri­nin anlaşılması ve karşılanması mümkün değildir. Burun estetiği ile uğraşan doktorların iyi bir iletişim uzmanı da olması gerekir. Burun estetiği kaynak kitaplarında yeterince yer bulmayan bu konuya da kitabımda genişçe değinilmiştir.

Diğer önemli bir eksiklik ise burun estetiği görüşmesi sırasında kullanılan simülasyon programının kul­lanımıyla ilgili özet bir kullanım kılavuzunun olmamasıdır. Kitabın son bölümünde bir hasta üzerinde Adobe Photoshop kullanımı resimlerle adım adım anlatılmıştır.

ISBN9786059354301
Basım Yılı2016
Basım Sayısı1. Basım
Sayfa Sayısı80
Kitap DiliTürkçe
Yazar(lar)Doç. Dr. Can Alper ÇAĞICI
BISACMED085030

Yorum Yaz

Burun estetiği pratiği el kitabı

Burun estetiği pratiği el kitabı

Yorum Yaz