Sizlere daha iyi bir alışveriş deneyimi sunabilmek icin sitemizde çerez konumlandırmaktayız, kullanmaya devam ettiğinizde çerezler ile toplanan kişisel verileriniz Veri Politikamız / Bilgilendirmelerimizde belirtilen amaçlar ve yöntemlerle mevzuatına uygun olarak kullanılacaktır.

Kadın Hastalıkları ve Doğum   

Oocyte Biology Oocyte Pick Up Embryo Transfer Daha büyük görüntüle

Oocyte Biology Oocyte Pick Up Embryo Transfer

9786059942805

Akademisyen Kitabevi

1 000,00 TL

800,00 TL

-20%


KDV Hariç: 800,00 TL

Oobiyoloji-OPU-ET kitabı, ART ile uğraşan, ya da bu konuda deneyim sahibi olmak isteyen her aşamadaki hekim, embriyolog, biyolog, teknisyen ve öğrencilerin klinik ve laboratuvar aşamasında ihtiyaç duydukları her türlü bilgi ve tecrübe aktarımını okuyarak kazanabilecekleri güzel dilimiz Türkçe ile kaleme alınmış bir eserdir. Birçok klinik ve laboratuvar işlemine maruz bıraktığımız ancak moleküler yapısı, yaşam şekli ve genomu hakkında yeterince bilgi sahibi olmadığımız “Oositi” okurlara bir nebze olsun tanıtma fırsatı sağlayacak olması veya farkındalık yaratma ihtimali nedeniyle bu kitap benim açımdan çok büyük ayrıcalık arz eder. Oositle ilgili yeni akademik çalışmalara ışık tutacak birçok yeni ve orijinal bilgi içermesi sebebiyle oosit puzzle’ının çözümüne ülkemizden katkı sağlayacak bir eser olmasını temenni ederim.

Kitap; Germ hücre ve oosit biyolojisi, ovaryan rezerv, reprodüktif yaşlanma modelleri, foliküler maturasyon, enerji yolakları, kryobiyoloji, oosit toplama ve embryo transferi alt başlıklarından oluşmaktadır. İlk iki bölümde germ hücreden oosit oluşumunun detaylı anlatımı sayesinde oosit öncülleri olan ve çok az bilinen germ hücrelerin okuyucu tarafından daha ayrıntılı tanınması amaçlanmıştır. Yakın gelecekte infertil olguların tedavileri germ hücre uygulamalarını da içine alacak şekilde genişleyeceği için bu bölümler sayesinde okurların germ hücre hakkındaki bilgilerini artırmaları sağlanmış olacaktır. Over rezervi ile ilgili farklı tanım ve klinik uygulamaların standardizasyonunu sağlamak için bu konu da detaylı bir şekilde ele alınmıştır. Rezervin belirlenmesinde germ hücre göçünün ve epigenetik değişimlerin olası rolleri, mitokondrial bottleneck fenomeni ve X kromozom reaktivasyonunun önemi ilgili bölümlerde vurgulanmıştır. Reprodüktif yaşlanma konusuyla ilgili mevcut bilgilerimizin güncellenmesi ve yeni matematiksel yaşlanma modellerinin öğrenilmesi için konu detaylandırılmıştır. Klinik pratiğimizde çok sık kullandığımız kryobiyolojik tekniklerin daha iyi anlaşılması için oositin değişik aşamalarda kullandığı enerji türevleri ve yolakları moleküler seviyede ancak kolay ve anlaşılır bir tarzda farklı görseller eşliğinde kaleme alınmıştır. OPU ve ET ile ilgili üçüncü ve dördüncü bölüm ise konuyu en iyi ve en akademik düzeyde uygulamaya çalışan klinisyen ve embriyologlarımız tarafından kaleme alınmıştır. Yardımlı üreme tekniklerinin tarihsel gelişiminden itibaren her aşaması büyük bir titizlikle ve 2 temel ünite altında okuyucunun faydalanmasına sunulmuştur.

Bu eser ülkemizdeki ART uygulamalarının bir üst aşamaya ulaşması için birçok kişi tarafından devam ettirilen gayretlere bir katkı olması amacıyla 2 yıllık bir süreç içerisinde hazırlanmıştır. Başta bölüm yazarları, editörler ve kitabın basımında görevli tüm arkadaşlarımıza ve onların aile bireylerine ve bu kitapta görev almamış ancak bu konuda değerli akademik ve klinik çalışmaları olan tüm meslektaşlarımıza minnetlerimi sunarım. 

Prof. Dr. Önder ÇELİK

 

ISBN9786059942805
Basım Yılı2016
Basım Sayısı1.Basım
Sayfa Sayısı556
Kitap DiliTürkçe
Editör(ler)Önder ÇELİK,Eray ÇALIŞKAN,Murat SÖNMEZLER,Banu K.AYGÜN
BISACMED033000

Yorum Yaz

Oocyte Biology Oocyte Pick Up Embryo Transfer

Oocyte Biology Oocyte Pick Up Embryo Transfer

Yorum Yaz