Sizlere daha iyi bir alışveriş deneyimi sunabilmek icin sitemizde çerez konumlandırmaktayız, kullanmaya devam ettiğinizde çerezler ile toplanan kişisel verileriniz Veri Politikamız / Bilgilendirmelerimizde belirtilen amaçlar ve yöntemlerle mevzuatına uygun olarak kullanılacaktır.

Home

DOĞRUSAL REGRESYON ANALİZİNE GİRİŞ - Introduction to Linear Regression Analysis Daha büyük görüntüle

DOĞRUSAL REGRESYON ANALİZİNE GİRİŞ - Introduction to Linear Regression Analysis

9786051336183

Nobel Akademik Yayıncılık

420,00 TL

357,00 TL

-15%


KDV Hariç: 357,00 TL

Regresyon analizinin temel ilkelerine genişletilmiş ve güncellenmiş bir giriş

Doğrusal Regresyon Analiz'nin Beşinci Baskısı, günümüz bilimsel araştırmalarında doğrusal regresyonun hem geleneksel hem de daha az yaygın kullanımını göstermeyi sürdürüyor. Yazarlar, mühendisliği, işletmeyi ve sağlık bilimlerini içeren çeşitli araştırma alanlarındaki regresyon model-kurma tekniklerini uygulamayı gerektiren temel ilkelerin anlaşılması için, kuram ve uygulamayı birlikte ele almışlardır.
Regresyon modellemesine genel giriş, tipik uygulamalar ve teknik araçların sunumu ile, kitapta, temel çıkarsama işlemleri, model yeterliliği denetimine giriş ve polinomiyal regresyon modelleri ile çeşitleri gibi ana konular içerilmektedir. Kitapta, daha sonra, dönüşümler ve ağırlıklı en küçük karelerin model yeterlilik problemlerini çözmek için nasıl kullanılabileceği ve ayrıca etkili gözlemlerin nasıl ele alınacağı tartışılmaktadır. Beşinci Baskı, aşağıda verilen, çok sayıda yeni eklenmiş konuları da içermektedir:
• Zaman serisi regresyon modellerindeki parametre kestiriminin yanısıra otokorelasyonu ortaya çıkarmak için Durbin-Watson testini ve diğer teknikleri veren, zaman serisi verilerinin regresyon analizi üzerine bir bölüm.
• Altörnekleme ve Karma modelin önemi üzerine bir tartışmaya ek olarak rasgele etkilerle regresyon modelleri.
• Tek tek regresyon katsayıları ve bu katsayıların altkümeleri üzerine testler.
• Hasta memnuniyeti verilerini anlamak için basit ve çoklu doğrusal regresyon modellerinin kullanımına örnekler.
Yazarlar, MinitabR, SASR ve S-PLUSR 'a ek olarak, bu yeni baskıda ele alınan teknikleri ve işlemleri göstermek için JMP'yi ve serbest yazılım olan R'ı da dahil etmişlerdir. Kitap boyunca, okuyucuların konuyu anlamasını test etmeyi sağlayacak çok sayıda alıştırma eklendive bununla ilişkili bir FTP sitesi sunulan veri kümeleri, kapsamlı problem çözümlerini, yazılım ipuçlarını ve kitabın eğitime dayalı olarak kullanılmasını kolaylaştıracak PowerpointR slatlarını içermektedir.
Doğrusal Regresyon Analizine Giriş'in Beşinci Baskısı, istatistik ve mühendislik alanlarında lisans ve lisans üstü regresyon dersleri için mükemmel bir kitaptır. Kitap, aynı zamanda, mühendislik, yaşam ve biyolojik bilimler ile sosyal bilimler alanlarındaki uzmanlar için de değerli ve sağlam bir kaynaktır.

ISBN9786051336183
Basım YılıEylül, 2013
Basım Sayısı5. Basımdan Çeviri
Sayfa Sayısıxviii + 646
Yazar(lar)Douglas C. MONTGOMERY, Elizabeth A. PECK, G. Geoffrey VINING, Wıley
Çeviren(ler)Özgül Vupa Çilengiroğlu, Özlem Gürünlü Alma, Barış AŞIKGİL, Elif Bulut
Editör(ler)M. Aydın ERAR
Ebat "cm"17x24

Yorum Yaz

DOĞRUSAL REGRESYON ANALİZİNE GİRİŞ - Introduction to Linear Regression Analysis

DOĞRUSAL REGRESYON ANALİZİNE GİRİŞ - Introduction to Linear Regression Analysis

Yorum Yaz