Sizlere daha iyi bir alışveriş deneyimi sunabilmek icin sitemizde çerez konumlandırmaktayız, kullanmaya devam ettiğinizde çerezler ile toplanan kişisel verileriniz Veri Politikamız / Bilgilendirmelerimizde belirtilen amaçlar ve yöntemlerle mevzuatına uygun olarak kullanılacaktır.

Home

 Kadın Eğitiminin İktisadi Analizi Daha büyük görüntüle

Kadın Eğitiminin İktisadi Analizi

9786053952169

Nobel Akademik Yayıncılık

Tükendi

Eğitim, iktisadi ve sosyal gelişmenin en önemli itici güçlerinden biri olarak kabul edilmektedir. Eğitimin iktisadi gelişmedeki etkinliği, onun seviyesine ve dağılımına bağlı olarak ortaya çıkmaktadır. Bu nedenle eğitim düzeylerinin artırılmasının yanı sıra kadınların eğitim seviyelerinin de yükseltilmesi gerekmektedir. Ekonomik yaşamdaki rekabetin önemli unsurlarından biri olan nitelikli işgücü potansiyelinin yarısının kadınlar tarafından oluşturulması, kadınların eğitimini önemli kılmaktadır. Bir ülkenin beşeri sermaye potansiyelini artırması, önemli ölçüde kadınların eğitim seviyesinin yükseltilmesine bağlı olmaktadır.
Kadınlara iktisadi ve sosyal yaşamda eşit imkanların tanınması, onların eğitim düzeylerinin yükselmesini sağladığı gibi piyasa aktivitelerine katılımını artırmakta ve hanehalkı kararlarını daha iyi vermelerini sağlamaktadır. Ayrıca kadınların eğitim düzeyinin yükselmesi çocukların bakım ve eğitimindeki niteliği yükselterek beşeri sermayeyi geliştirmektedir. Bu ise özellikle gelecek dönem büyüme performansı üzerinde etkili olmaktadır. Diğer taraftan iktisadi ve sosyal yaşamda cinsiyet eşitsizliğinin giderilmesi çocukların eğitim seviyelerinin yükselmesine ve kadınların işgücüne katılım oranının artmasına neden olduğu gibi, bu iki gelişme geri besleme etkisi sayesinde cinsiyet eşitliğinin sağlanmasına da yardımcı olmaktadır.

ISBN9786053952169
Basım YılıNisan 2009
Basım Sayısı1.Baskı
Sayfa Sayısı146
Kitap DiliTürkçe
Yazar(lar)İbrahim Gü

Yorum Yaz

Kadın Eğitiminin İktisadi Analizi

Kadın Eğitiminin İktisadi Analizi

Yorum Yaz