Sizlere daha iyi bir alışveriş deneyimi sunabilmek icin sitemizde çerez konumlandırmaktayız, kullanmaya devam ettiğinizde çerezler ile toplanan kişisel verileriniz Veri Politikamız / Bilgilendirmelerimizde belirtilen amaçlar ve yöntemlerle mevzuatına uygun olarak kullanılacaktır.

Home

 KAYIP ve YAS İÇİN DANIŞMANLIK BECERİLERİ - Counseling Strategies for Loss and Grief Daha büyük görüntüle

KAYIP ve YAS İÇİN DANIŞMANLIK BECERİLERİ - Counseling Strategies for Loss and Grief

9786053206873

Nobel Akademik Yayıncılık

168,00 TL

142,80 TL

-15%


KDV Hariç: 142,80 TL

Yas, duygusal olarak bağlandığımız, bizim için önemli bir şeyi (gençlik, iş vb.) ya da özellikle birini kaybetmemiz (ölüm) öncesinde ya da sonrasında gösterdiğimiz çok yönlü bir tepkidir. Kayıp sonrasında duygusal tepkiler öne çıksa da yas fiziksel, bilişsel, davranışsal, sosyal, kültürel ve felsefi boyutları da içeren çok yönlü bir süreçtir. Kayıplara bağlı olarak yaşanan kederin bir göstergesi olarak kaybettiklerimize ağlamak, kayıplarımız hakkında konuşmak yas tutmanın normal ve doğal bir parçasıdır. Buna karşın, ağlamanın olmaması, aynı zamanda koruyucu doğal ve sağlıklı bir reaksiyon da olabilir veya esneklik belirtisi olarak da görülebilir. Ağlamak ya da kültürel herhangi bir davranış için içsel veya dışsal bir baskıya maruz kalmak yas sürecini karmaşıklaştırır ya da yası erteleyebilir.
Kayıp yaşayan biriyle konuşmak; söylenmesi veya yapılması gerekeni belirlemek çoğumuza zor gelir. Ne yapacağımızı, ne söyleyeceğimizi bilemeyiz. Söylenecek ya da yapılacak her şeyin kayıp karşısında anlamını yitirdiğini, kişiye bir yardımı olmayacağını düşünürüz. Yas tepkilerinin kültürel ve kişiye özgü olması da verilecek tepkileri belirlemede önemli zorluklar sunmaktadır. Özellikle psikolojik destek sunmada uzmanlaşmış profesyonellerin, kayıp yaşayan bireylere yardım etmede özel becerilere sahip olmaları gerekmektedir. Elinizdeki bu kitap, kayıplarına uyum göstermeleri konusunda danışanlara yardım edebilmeleri için danışmanlara kayıp ve yas danışmanlığı alanına yönelik çok özel beceri ve stratejiler sunmaktadır.

ISBN9786053206873
Basım YılıEylül, 2017
Basım Sayısı1. Baskıdan Çeviri
Sayfa Sayısı256
Kitap DiliTürkçe
Yazar(lar)Keren M. Humphrey
Çeviren(ler)Bilal Sambur, Fırat Ünsal, Figen İnci, Fuat Tanhan, Gaye Zeynep Çenesiz, Mehmet Şirin Demir, Melek Dündar, Süleyman Kasap, Tuncay Ayas, Yasemin Yavuzer, Yunus Hastunç
Editör(ler)Fuat Tanhan

Yorum Yaz

KAYIP ve YAS İÇİN DANIŞMANLIK BECERİLERİ - Counseling Strategies for Loss and Grief

KAYIP ve YAS İÇİN DANIŞMANLIK BECERİLERİ - Counseling Strategies for Loss and Grief

Yorum Yaz