Sizlere daha iyi bir alışveriş deneyimi sunabilmek icin sitemizde çerez konumlandırmaktayız, kullanmaya devam ettiğinizde çerezler ile toplanan kişisel verileriniz Veri Politikamız / Bilgilendirmelerimizde belirtilen amaçlar ve yöntemlerle mevzuatına uygun olarak kullanılacaktır.

HEMŞİRELİK / Etik

Hemşirelik Esasları Klinik Uygulama Rehberleri Daha büyük görüntüle

Hemşirelik Esasları Klinik Uygulama Rehberleri

9786052588277

Akademisyen Kitabevi

250,00 TL

200,00 TL

-20%


KDV Hariç: 200,00 TL

Doç.Dr.Yurdanur DİKMEN , Doç.Dr. Esra AKIN KORHAN

Hemşirelik Esasları Klinik Uygulama Rehberleri 

Hemşirelik, insan sağlığının korunması ve geliştirilmesinde vazgeçilmez bir yere sahip mesleklerdendir. Günümüzde hızla ilerleyen teknolojik ve toplumsal değişimler özellikle sağlık alanındaki gelişmeler, hemşirelik mesleğinin önemini daha fazla artırmış ve beraberinde hemşirelerin daha nitelikli eğitim alma zorunluluğunu getirmiştir. Bu nedenle hemşire adaylarına topluma kaliteli sağlık hizmeti verilmesinde kendilerini yetkin ve yeterli kılacak bilişsel, duyuşsal davranışların ve mesleki teknik becerilerin kazandırılması oldukça önemlidir. Bu bağlamda, temel bilgi ve becerilerin kazandırılmasında rehber niteliği taşıyan kaynak kitapların önemi ise tartışılmazdır.

Temel hemşirelik becerilerini istendik düzeyde öğrenemeyen deneyimsiz öğrencilerin bu becerileri hasta üzerinde öğrenip uygulamaları hastaların zarar görme riskini artırmaktadır. Bu nedenle öğrencilere hemşirelik becerilerinin en üst düzeyde öğretilmesi önemlidir. Hemşirelik mesleğini seçen ve hemşirelik alanında eğitim alarak ilerleyen öğrencilerin temel mesleki becerilerle tanıştığı ilk ders, Hemşirelikte Temel İlke ve Uygulamalar Dersidir. Dolayısıyla bu ders, diğer tüm mesleki derslerin temelini oluşturmaktadır.  Bu temel ilke ve kavramlardan yola çıkarak oluşturulmuş olan bu kitap, temel hemşirelik beceri adımlarını video sunumu destekli olarak öğrencilerin mesleksel laboratuar ve klinik çalışmalarında pratik olarak kullanmaları için hazırlanmıştır. Bu kitapta, temel hemşirelik uygulamalarına yönelik her bir becerinin tanımına, amaçlarına, gerekçeleri ile açıklanmış adımlarına ve son bölümde ise becerilerin video sunumuna yer verilmiştir. Ayrıca kitap, kapsamlı içerik ve uygulamalar ile öğrenmeyi kolaylaştıran fotoğraflarla hazırlanmış ve her bir becerinin video sunumları ile de zenginleştirilmiştir. Hemşirelikte temel ilke ve uygulamalarda rehber olması amacıyla hazırladığımız bu kitabın öncelikle öğrenci hemşirelere, klinik hemşirelerine ve akademisyen hemşirelere yararlı olması en önemli hedefimizdir. 

Kitabın oluşturulmasında büyük özveri ile çalışan, bilgi birikimi ve deneyimle­rini aktaran tüm kitap bölümü yazarla­rına ve video çekimlerinde yardımlarını esirgemeyen İzmir Katip Çelebi Üniversitesi Sağlık Bilimleri Enstitüsü Hemşirelik Esasları yüksek lisans öğrencileri Ezgi Bulut Altunkeser ve Sevil Mercan’a emekleri için içtenlikle teşekkür ederiz. 

ISBN9786052588277
Basım Yılı2020
Basım Sayısı2
Sayfa Sayısı212
Kitap DiliTürkçe
Editör(ler)Doç.Dr.Yurdanur DİKMEN,Doç.Dr. Esra AKIN KORHAN
BISACMED058000
DOI

Yorum Yaz

Hemşirelik Esasları Klinik Uygulama Rehberleri

Hemşirelik Esasları Klinik Uygulama Rehberleri

%3Cp%3E%253Ch1%253E%25C2%25A0%253C%252Fh1%253E%3C%2Fp%3E

Yorum Yaz