Sizlere daha iyi bir alışveriş deneyimi sunabilmek icin sitemizde çerez konumlandırmaktayız, kullanmaya devam ettiğinizde çerezler ile toplanan kişisel verileriniz Veri Politikamız / Bilgilendirmelerimizde belirtilen amaçlar ve yöntemlerle mevzuatına uygun olarak kullanılacaktır.

Hemşirelik ve Ebelik kitapları

Hemşirelik Tanı Referans El Kitabı Daha büyük görüntüle

Hemşirelik Tanı Referans El Kitabı

9789752777798

Güneş Tıp Kitabevi

810,00 TL


KDV Hariç: 810,00 TL

ANDA-I onaylı hemşirelik tanılarına yönelik 340'dan fazla kapsamlı bakım planı, kitabın sekiz bölümüne yayılmıştır. Spark ve Taylor’un Hemşirelik Tanı Referans El Kitabı NANDA, NIC ve NOC’u yani hemşirelik tanı, girişim ve sonuçlarını temel alarak kanıta dayalı, güncel, geçerli ve uygulamaya aktarılabilir bilgiler sunmaktadır.


Sparks ve Taylor’ın Hemşirelik Tanı Referans El Kitabı, onuncu baskısı, yaşamın tüm dönemlerinde hastaların sağlık bakım ihtiyaçlarını karşılamak için anlaşılır şekilde yazılmış, geçerli/güvenilir bakım planları içermektedir.


Bakım planlarını kariyeriniz boyunca karşılaşacağınız her bir sağlık bakım ortamı için paha biçilmez olduğunu göreceksiniz.


*** Sparks ve Taylor’ın Hemşirelik Tanı Cep Rehberi, üçüncü baskısı yapılmış olan, cep boyutunda  ve bu el kitabı ile birlikte kullanılan bir rehberdir. Cep rehberi, her tanıya yönelik bir bakım planı içerir ve NNN (NANDA-NIC-NOC) Hemşirelik Uygulaması Taksonomisi ve ICNP (International Classification for Nursing Practice-Hemşirelik Uygulamaları Uluslararası Sınıflaması) girişim terminolojisi kullanılarak düzenlenmiştir***


Özellikleri:
1. Bu basım 25 yeni hemşirelik tanısına yönelik bakım planları, 14 hemşirelik tanısına yönelik güncellenmiş bilgi ve  2015-2017 NANDA-I standartlarını karşılamak için güncellenmiş tanım ve içerikten oluşmuştur. Her bölümün başında yer alan Kanıta Dayalı Uygulama bölümü yaşam döngülerinin her bir evresi için kanıta dayalı senoryalar içermektedir.
2. Bu basımda hasta merkezli bakım veya güvenli uygulamalarda Hemşireler için Kalite ve Güvenlik Eğitimi (Quality and Safety Education for Nurses -QSEN) kriterlerini karşılayan girişimlerin vurgulaması yeni bir özeliktir. 
3. Hemşirelik süreci tüm hemşirelik eylemlerinin temelidir. Sparks ve Taylor'ın Hemşirelik Tanı Referans El Kitabı, onuncu baskısında yer alan her bakım planı, hemşirelik sürecinden yararlanılarak oluşturulmuştur. NANDA-I onaylı hemşirelik tanılarına yönelik 340'dan fazla kapsamlı bakım planı, kitabın sekiz bölümüne yayılmıştır.
4. Bakım planları, önde gelen klinisyen hemşireler, eğitimciler ve araştırmacıları tarafından yazılıp gözden geçirilmiştir. Her bakım planı eksiksiz olarak hazırlandığından ve bağımsız olarak kullanılabileceğinden, farklı yerlerde kaynak arama ihtiyacını ortadan kaldırır.
5. Cep rehberinin öz olarak hazırlanmış iki sayfalık bakım planı tasarımı her ortam için işlevseldir. Hem cep rehberi, hem de referans elkitabı, NANDA Uluslararası, Hemşirelik Girişimleri Sınıflaması (Nursing Interventions Classification-NIC) ve Hemşirelik Sonuçları Sınıflaması (Nursing Outcomes Classification-NOC) etiketleri arasındaki bağlantıları içerir. Bakım planlarını kariyeriniz boyunca karşılaşacağınız her bir sağlık bakım ortamı için paha biçilmez olduğunu göreceksiniz.

ISBN9789752777798
Basım Yılı2019
Sayfa Sayısı967
Yazar(lar)Lında Lee Phelps, Sheila Sparks Ralph, Cynthıa M. Taylor
Çeviri EditörüProf. Dr. Azize KARAHAN, Prof. Dr. Sultan KAV
Ebat "cm"19,5 x 27,5 cm

Yorum Yaz

Hemşirelik Tanı Referans El Kitabı

Hemşirelik Tanı Referans El Kitabı

Yorum Yaz