Sipariş listesinde ürün yok
9786253756161
1 200,00 TL
960,00 TL
-20%
TANITIM YAZISI
“Yem Katkı Maddeleri” başlıklı bu eser, modern hayvancılık ve hayvan besleme biliminin en güncel konularından birine ışık tutuyor. Kitap, yem katkı maddelerinin yalnızca hayvanların büyüme performansını ve verimliliğini artırmadaki rolünü değil, aynı zamanda hayvan refahı, çevre sağlığı ve insan beslenmesi üzerindeki etkilerini de kapsamlı bir şekilde ele alıyor.
Geleneksel katkıların yanı sıra probiyotik, prebiyotik, postbiyotik ve fitobiyotik gibi doğal alternatiflere geniş yer verilen kitapta, antibiyotik kullanımının sınırlandığı günümüzde, sürdürülebilir üretim için öne çıkan çözümler ayrıntılı olarak işleniyor. Ayrıca, hayvan atıklarının çevresel etkileri, metan emisyonlarının azaltılması ve doğal katkıların akuatik canlılar ile pet hayvanlarının beslenmesindeki rolü gibi konular da bilimsel veriler ışığında okuyucuya sunuluyor
Bu kitap, hayvancılık sektöründe çalışan yem uzmanlarından, veteriner hekimlere; çevre sağlığıyla ilgilenen araştırmacılardan, sağlıklı ve güvenilir hayvansal gıda üretimine odaklanan üreticilere kadar geniş bir okuyucu kitlesine hitap etmektedir.
İÇİNDEKİLER
Bölüm 1 Mineral Yemler
Bölüm 2 A Vitamini
Bölüm 3 D Vitamini
Bölüm 4 E Vitamini ve K Vitamini
Bölüm 5 Suda Eriyen Vitaminler
Bölüm 6 Amino Asitler
Bölüm 7 Yağ Asitleri
Bölüm 8 Enzimler
Bölüm 9 Probiyotik, Parabiyotik ve Postbiyotikler
Bölüm 10 Prebiyotikler
Bölüm 11 Maya ve Mantarlar
Bölüm 12 Bitkisel Etken Maddeler
Bölüm 13 Karotenoidler
Bölüm 14 Organik Asitler
Bölüm 15 Emülgatörler, Stabilizatörler, Kıvam Arttırıcılar, Jelleştirici Maddeler
Bölüm 16 Lezzet Arttırıcılar
Bölüm 17 Renklendiriciler
Bölüm 18 Adsorbanlar
Bölüm 19 Arı Ürünleri
Bölüm 20 Yem Katkı Maddelerinin Üretim Teknolojileri
ISBN | 9786253756161 |
Basım Yılı | 2025 |
Sayfa Sayısı | 362 sayfa Kağıt: 1. Hamur 70gr Renkli 195 x 275 |
Editör(ler) | Erol BAYTOK |