Sizlere daha iyi bir alışveriş deneyimi sunabilmek icin sitemizde çerez konumlandırmaktayız, kullanmaya devam ettiğinizde çerezler ile toplanan kişisel verileriniz Veri Politikamız / Bilgilendirmelerimizde belirtilen amaçlar ve yöntemlerle mevzuatına uygun olarak kullanılacaktır.

GIDA TARIM ve HAYVANCILIK

Endüstriyel Mikrobiyoloji Daha büyük görüntüle

Endüstriyel Mikrobiyoloji

9786055267421

Sidas Yayıncılık

350,00 TL


KDV Hariç: 350,00 TL

Kitap yayıncılığı konusunda uzmanlaşan Sidas Yayıncılık şimdi de yazarlığını Ankara Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Gıda Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof Dr Sedat Dönmez’in yazdığı  “Endüstriyel Mikrobiyoloji- Kavramlar, Kurallar ve Uygulamalar” kitabını yayınladı. Endüstriyel Mikrobiyoloji alanında fazla eserin olmadığı ülkemizde bu kitap büyük bir boşluğu dolduracak.

 

Son yıllarda temel bilimler ve biyoteknolojideki hızlı gelişmeler, birçok sektörü de etkilemiş, başta tarım ve gıda olmak üzere, biyolojik temelli kimyasallar (bio-based chemicals), gıda işleme, biyolojik tıp, ilaçlar (nutraceuticals) ve biyo-yakıt vd. alanlarda önemli gelişmeler sağlanmıştır diyen kitabın yazarı  Prof Dr Sedat Dönmez: “Günümüzde mikroorganizmalar serbest veya bağlı (immobilize) halde birçok kimyasal bileşiğin üretiminde etkin olarak kullanılmaktadır. Mikroorganizmalar ve ürünleri, örneğin enzimler yüksek özgüllükleri (spesificity) ve  yüksek hızları, çok çeşitli enzimleri içermeleri vd. özellikleri ile  amino asitler, nükleotidler, vitaminler, solventler, organik asitler gibi primer  metabolitler  yanında anti-tümör bileşikler, immunosupresantlar, enzim inhibitörleri, yüksek kolesterol (hiper cholosterolemia) ilaçları ve antibiyotikler gibi sekonder metabolitler üretiminde de kullanılmaktadır. Gelişmekte olan, çok fazla ve kaliteli genç nüfusu olan ülkemizin biyoteknolojik gelişmelerden uzak kalması düşünülemez. Aslında ülkemiz ekmek mayası, sitrik asit  vd. endüstriyel ürünlerin üretiminde söz sahibi olmasına karşın ekonomik anlamda istenilen konumda değildir. Ayrıca, alternatif enerji kaynakları oluşturmak, dışa bağımlılığımızı azaltmak, özgün teknolojiler geliştirmek ve ekonomik güç sağlamak için özellikle enerji, gıda ve sağlık alanlarında endüstriyel mikrobiyolojik araştırmalar yapılmalı, yeni ürünler üretilmeli ve ekonomik güç oluşturulmalıdır.

 

Bu kitapta mikroorganizmaların özellikleri ve çeşitli endüstriyel mikrobiyolojik uygulamaları ynında, fermenterler, metabolik izyollarının kontrolü ve ilgili yatırımların projelendirme ve fizibilite analizleri hakkında detaylı bilgiler verilmiştir. Bu kitabın, konu ile ilgili çalışmalar yapmak isteyen gelecek nesillere iyi bir el kitabı olacağını ümit etmekteyim.”dedi.

ISBN9786055267421
Basım Yılı2017
Sayfa Sayısı335
Yazar(lar)Sedat dönmez

Yorum Yaz

Endüstriyel Mikrobiyoloji

Endüstriyel Mikrobiyoloji

Yorum Yaz