Sizlere daha iyi bir alışveriş deneyimi sunabilmek icin sitemizde çerez konumlandırmaktayız, kullanmaya devam ettiğinizde çerezler ile toplanan kişisel verileriniz Veri Politikamız / Bilgilendirmelerimizde belirtilen amaçlar ve yöntemlerle mevzuatına uygun olarak kullanılacaktır.

GIDA TARIM ve HAYVANCILIK

Her Yönüyle Gül ve Gül Yetiştiriciliği Daha büyük görüntüle

Her Yönüyle Gül ve Gül Yetiştiriciliği

9789758377985

Hasad Yayıncılık

200,00 TL


KDV Hariç: 200,00 TL

ÖNSÖZ    
BİRİNCİ BÖLÜM   
Gülün Genel Özellikleri ve Tarihteki Yeri   
Gül Konusunda Yazılan Kitaplar ve Bilimsel Toplantılar   
Güllerin Kullanım Alanları   
Güllerin Çoğaltılması   
1-Generatif Yöntemle Çoğaltma   
2-Vegetatif Yöntemlerle Çoğaltma   
Fizyolojik Bozukluklar   
Bitki Besin Elementlerinin Noksanlıkları ve Noksanlık Belirtileri   
A- Semptomlar yaşlı ve alt yapraklarda   
AA- Semptomlar genç yapraklarda    
Bitki Besin Elementlerinin Fazlalığı    
Güllerin Budanması   
Başlıca Gül Hastalıkları    
Güllerde Görülen Virüs Hastalıkları   
Rose Mosaic Virus (RMV) -Gül Mozaik Virüsü   
Strawberry Latent Ringspot Virus (SLRV) -Çilek Halkalı Leke Virüsü   
Rose Streak Virus (RSV ) -Gül Çizgi Virüsü    
Rose Rosette Virus (RRV) -Gül Rozet Virüsü    
Rose Ring Pattern Virus (RRPV) -Gül Halkalı Desen Virüsü   
Rose Wilting Virus (RWV) -Gül Solgunluk Virüsü    
Rose Spring Dwarf Virus (RSDV) -Gül İlkbahar Bodurluk Virüsü    
Rose Leaf Curl Virus (RLCV) -Gül Yaprak Kıvrıklığı Virüsü   
Rose Flower Break Virus (RFBV) -Gül Çiçek Kırıklığı Virüsü    

Rose Flower Proliferation Virus (RFPV) -Gül Çiçek Çoğalımı Virüsü   
Tobacco Streak Virus (TSV) -Tütün Çizgi Virüsü    
Rose Witch’s Broom Phytoplasma (RWBP)-Gül Cadı Süpürgesi Virüsü    
Gül Zararlıları    
Beyaz Sinekler (Homoptera: Aleyrodidae)    
Tripsler -Thripsler (Thysonoptera: Thripidae)    
Yaprak Bitleri - Afitler (Homoptera: Aphididae)   
Altın Kıçlı Kelebek: Euproctis chrysorrhoea – Lymantriidae    
Pamuk Yaprak Kurdu (Spodoptera littoralis): Lepidoptera  
İKİNCİ BÖLÜM    
Kesme Çiçek Olarak Gül Yetiştiriciliği    
Substratlar ve Topraksız Gül Yetiştiriciliği   
Güllerde hasat ve hasat sonrası işlemleri    
Kesme Gül Standartları  
UN/ECE Standart H-3    
I. Ürünün Tanımlanması    
II. Kalite İle İlgili Kurallar    
III. Boylarına göre çiçek saplarının kotlandırılması    
IV- Toleranslara İlişkin Kurallar    
V. Kesme Güllerin Hazırlanmasına İlişkin Kurallar    
VI. Pazarlama İle İlgili Kurallar  
Yararlanılan Kaynaklar  
Gül Dede    
Ek 1: Gül (İhracat 2011)   
Ek 2: Gül (İthalat 2011)  
İbrahim Baktır 
ISBN9789758377985
Basım Yılı2015
Sayfa Sayısı136
Yazar(lar)Prof. Dr. İbrahim Baktır

Yorum Yaz

Her Yönüyle Gül ve Gül Yetiştiriciliği

Her Yönüyle Gül ve Gül Yetiştiriciliği

Yorum Yaz