Sizlere daha iyi bir alışveriş deneyimi sunabilmek icin sitemizde çerez konumlandırmaktayız, kullanmaya devam ettiğinizde çerezler ile toplanan kişisel verileriniz Veri Politikamız / Bilgilendirmelerimizde belirtilen amaçlar ve yöntemlerle mevzuatına uygun olarak kullanılacaktır.

HEMŞİRELİK / Cerrahi

Cerrahi Bakım Vaka Analizleri ile Birlikte Daha büyük görüntüle

Cerrahi Bakım Vaka Analizleri ile Birlikte

9786059354394

Akademisyen Kitabevi

750,00 TL

600,00 TL

-20%


KDV Hariç: 600,00 TL

Cerrahi, yaralanan ilk insanla başlayan ve tıbbın gelişim sürecinde uzun yıllar ih­mal edilen, diğer bir deyişle geçmişte en son başvurulan tedavi şekli iken bugün ilk akla gelen tedavi seçeneğidir.

Bununla birlikte cerrahi girişim büyük ya da küçük, acil ya da planlanmış olsun, yaşamı güven altına alan uygulamalar olmakla birlikte, hasta için hem psikolojik hem de fizyolojik bir travmadır ve bedendeki tüm sistemleri etkiler. Beden cer­rahi girişime travmaya verdiği gibi tepki verir. Bu nedenledir ki cerrahinin hasta üzerine etkileri, stres tepkisinin oluşması, enfeksiyona karşı direncin azalması, vasküler sistemin bozulması, organ fonksiyonlarının bozulması, beden imajının ve yaşam tarzının değişmesi olarak değerlendirilebilir.
Cerrahinin özellikleri ve hasta üzerindeki etkileri göz önünde bulundurulduğunda cerrahi bakım vericilerinin de özel donatılmış sağlık profesyonellerinden oluş­ması gerektiği anlaşılmaktadır. Bu nedenledir kicerrahi hemşiresinden beklenen; hasta güvenliği hedeflerini dikkate alarak, cerrahi ekip ve diğer sağlık profesyo­nelleri ile iş birliği içinde bakım uygulamasıdır. Ayrıca, cerrahi yolla tedavi olan hastalarda tanı, tedavi ve tedavinin neden olduğu semptomların yönetimi birey­selleştirilmiş bakım gerektirir.
Elinizde ki bu kitap bireyselleştirilmiş bakım felsefesi doğrultusunda cerrahi has­talarına bakım veren sağlık profesyonellerinin bilgi ve beceri donanımına katkı sağlayacak bir ilk – Cerrahi Bakım; Vaka Analizleri ile Birlikte - olması nedeniyle ayrıca bir öneme sahiptir.
Bu kitap Türkiye’nin 18 Üniversitesinden alanında uzman 36 bilim insanının de­ğerli katkıları ile hazırlandı.

ISBN9786059354394
Basım Yılı2017
Basım Sayısı2
Sayfa Sayısı956
Kitap DiliTürkçe
Editör(ler)Prof. Dr. Fatma Eti ASLAN
BISACMED058000
DOI

Yorum Yaz

Cerrahi Bakım Vaka Analizleri ile Birlikte

Cerrahi Bakım Vaka Analizleri ile Birlikte

Yorum Yaz