Sizlere daha iyi bir alışveriş deneyimi sunabilmek icin sitemizde çerez konumlandırmaktayız, kullanmaya devam ettiğinizde çerezler ile toplanan kişisel verileriniz Veri Politikamız / Bilgilendirmelerimizde belirtilen amaçlar ve yöntemlerle mevzuatına uygun olarak kullanılacaktır.

Gastronomi ve Mutfak Sanatları

Gastronomiye Giriş Daha büyük görüntüle

Gastronomiye Giriş

9786253754549

650,00 TL

520,00 TL

-20%


KDV Hariç: 520,00 TL

TANITIM YAZISI

 

Gastronomiye Giriş, öncelikle gastronomi ve mutfak sanatları öğrencileri

için bir ders kitabı olarak tasarlanmış olsa da, yiyecek-içecek sektöründe çalışan

profesyonellerin, aşçıların, gıda mühendislerin, gıda teknikerlerin, diyetisyenlerin

ve gastronomiye ilgi duyan herkesin faydalanabileceği bir kaynak niteliğindedir.

 

Bölüm 1 Gastronomi ile İlgili Temel Kavramlar

Elif DEMİRBİLEK ASLAN

Bölüm 2 Yemek Tarihi

Arzu DURUKAN

Bölüm 3 Gastronominin Tarihsel Gelişimi

Ecem AKAY

Kadriye TÜRKEŞSİZ

Bölüm 4 Gastronomide Gıda Bilimleri

Vasfiye Hazal ÖZYURT

Bölüm 5 Gastronomi Turizmi

Gizem KANDEMIR ALTUNEL

Bölüm 6 Dünya ve Türk Mutfak Kültürleri

Murat AY

Erkin GÜNEŞ

Şevket SEFA

Bölüm 7 Yiyecek İçecek İşletmelerine Giriş

Ayşenur BİŞİREN

Kansu GENÇER

Bölüm 8 Ön İşlemler ve Temel Pişirme Teknikleri

Yaşar Bülent KARAOĞLU

İbrahim Evrin YAKUPOĞLU

Gözde KUTLU

Bölüm 9 Servis Yöntemleri

İbrahim Evrin YAKUPOĞLU

Yaşar Bülent KARAOĞLU

Gözde KUTLU

Bölüm 10 Gastronomide Duyusal Değerlendirme ve Lezzet Algısı

Nurten BEYTER

Bölüm 11 Gastronomide Hijyen ve Sanitasyon

Furkan DEMİRGÜL

Bölüm 12 Gastronomide İş Sağlığı ve Güvenliği

Serkan ÇALIŞKAN

Özge Çaylak DÖNMEZ

Bölüm 13 Gastronomide Meslek Etiği

Tansu YOMRALIOĞLU

Neslihan SERÇEOĞLU

Bölüm 14 Gastronomide Güncel Yaklaşımlar

Mehmet KABACIK

 

ISBN9786253754549
Basım Yılı2025
Sayfa Sayısı479 sayfa Siyah Beyaz 70 gram 1.Hamur 16 x 23,5
Yazar(lar)İlkay YILMAZ, Murat DOĞAN

Yorum Yaz

Gastronomiye Giriş

Gastronomiye Giriş

Yorum Yaz