Sizlere daha iyi bir alışveriş deneyimi sunabilmek icin sitemizde çerez konumlandırmaktayız, kullanmaya devam ettiğinizde çerezler ile toplanan kişisel verileriniz Veri Politikamız / Bilgilendirmelerimizde belirtilen amaçlar ve yöntemlerle mevzuatına uygun olarak kullanılacaktır.

Fizyoterapi, Rehabilitasyon ve Spor Hekimliği

Rehabilitasyonda Evrensel Tasarım ve Herkes İçin Erişilebilirlik Daha büyük görüntüle

Rehabilitasyonda Evrensel Tasarım ve Herkes İçin Erişilebilirlik

9786257291057

İstanbul Tıp Kitabevleri

35,00 TL


KDV Hariç: 35,00 TL

Bilgi ve teknoloji çağında, ürün ve hizmetler hızla artmakta, çeşitlenmekte ve gelişmektedir. Ürün ve hizmetlere ulaşabilmek her insan için temel bir hak ve özgürlük halini almıştır. Bir toplumun gelişmişlik düzeyi üretebilmek kadar, ürettiği ürün ve hizmetleri tüm bireylere eşit olarak ulaştırabilmekle ölçülür hale gelmiştir. Bu noktada, erişilebilirlik kavramı üzerine düşünmek ve çalışmak, ürün ve hizmet üretimi kadar önemlidir. Erişilebilirlik kavramı günümüzde engellilik kavramını ortadan kaldırma çabasındadır. Engelliliğin, erişebilir bir çevre içinde barınamayacağı ve önemini yitireceği bir gerçektir.

Erişebilir bir çevrenin oluşması için yapı, ulaşım, eğitim ve hizmet alanlarında evrensel tasarımın benimsenmiş olması esastır.

Dünyada ve ülkemizde sağlık bilimleri alanı hızla büyümeye devam etmektedir. Farklı disiplinlerden yetişen birçok uzman sonuç olarak aynı amaca hizmet etmektedir: bireylerin sağlıklarını korumak, hastalıkları tedavi etmek ve var olan fonksiyonel kapasiteleri ile bireylerin insan haklarından yararlanarak yaşama devam etmelerini sağlamak. Sağlık ve sosyal bilimlere ait meslekler, koruma-tedavi ve topluma adaptasyon için hizmet üretirken, bu hizmetler için ürün sağlamada fen bilimleri ve mühendislik disiplinleri de aynı amaca hizmet ederler. Bu bağlamda, erişilebilirlik kavramının çok disiplinli bir bakış açısı gerektirdiğini söylemek gerekebilir. Evrensel tasarım ise erişebilirliğin oluşturulmasının en önemli temellerini sunan bütünsel ve standart bir yaklaşımdır.

Bu kitabın hazırlanış amacı, farklı disiplinlerden gelen birçok uzmanın erişilebilirlik kavramı hakkında çalışmalarında kullanabilecekleri temel bilgileri sağlamak; sağlık bilimleri, sosyal bilimler ve mühendislik-mimarlık öğrencileri için kullanılabilecek temel bir kaynak oluşturmaktı.

ISBN9786257291057
Basım Yılı2021
Sayfa Sayısı114
Yazar(lar)Dr. Öğr. Üyesi Gülşah Kınalı

Yorum Yaz

Rehabilitasyonda Evrensel Tasarım ve Herkes İçin Erişilebilirlik

Rehabilitasyonda Evrensel Tasarım ve Herkes İçin Erişilebilirlik

Yorum Yaz