Sizlere daha iyi bir alışveriş deneyimi sunabilmek icin sitemizde çerez konumlandırmaktayız, kullanmaya devam ettiğinizde çerezler ile toplanan kişisel verileriniz Veri Politikamız / Bilgilendirmelerimizde belirtilen amaçlar ve yöntemlerle mevzuatına uygun olarak kullanılacaktır.

Romatoloji

Temel Romatizmal Hastalıklar, Prof. Dr. Funda Taşçıoğlu Daha büyük görüntüle

Temel Romatizmal Hastalıklar, Prof. Dr. Funda Taşçıoğlu

9786056474125

Hipokrat Kitabevi

1 250,00 TL


KDV Hariç: 1 250,00 TL

Temel Romatizmal Hastalıklar, Prof. Dr. Funda Taşçıoğlu

Romatolojik hastalıklar hastaneye başvuru nedenleri arasında başı çeken hastalıklardanbiridir. Bu hastalıklar sadece yaşam kalitesini bozmakla kalmaz, aynı zamanda ciddi sakatlıklara yol açabilir. Hem görülme sıklığı, hem de sakatlığa yol açma potansiyeli olan bu kronik hastalıkların tedavisinde çeşitli bilim dallarının birlikte, bir ekip olarak çalışması büyük bir önem taşımaktadır. Çeşitli ilaç tedavilerine ek olarak, sakatlıkların önlenmesi ve tedavisi için gerekli rehabilitasyon yaklaşımlarını kullanmak en önemli konulardan birini oluşturmaktadır.

John H. Klippel, John H. Stone, Leslie J. Crofford ve Patience H. White’ın editörlüğünü yaptıkları, romatoloji alanında çalışan ve eğitim gören hekimler için önemli bir başvuru kaynağı olmuştur.

Temel Romatizmal Hastalıklar olarak çevirisi yapılan kitabın bu 13. basımının, romatoloji alanında çalışan ve farklı uzmanlık alanlarına sahip klinisyenler, ortopedik cerrahlar, aile hekimleri, asistan hekimler, tıp öğrencileri ve ayrıca hemşireler, fizyoterapist ve meşguliyet terapistleri ve ilişkili sağlık profesyonelleri için başlıca klinik sendromlar hakkında bilgi sağlamak ve bilgiyi güncellemek açısından yararlı olacağına ve bu alandaki gereksinime katkıda bulunacağına inanıyorum.

Temel bilim alanlarındaki büyüleyici gelişmeler, pek çok farklı hastalık hakkındaki bilgilerin bütünleşmesi gerektiğini vurgulamaktadır. Bu gelişmeler romatoloji alanında büyük katkılar sağlamıştır. İmmunoloji, hücre biyolojisi ve genetik alanlarında önemli ilerlemeler öncelikle hastalıkların etyopatogenezlerinin anlaşılmasına büyük katkıda bulunmuş ve yakın bir geçmişe kadar araştırmacılar için bir gizem oluşturan pek çok şey daha anlaşılır hale gelmiştir. Bu gelişmeler sadece bağışıklık sisteminin aracılığını göstermemiş, ek olarak hastalıkların oluşumundaki özgün mekanizmaları da açıklamıştır.

Özgün mekanizmaların anlaşılması, bu hastalıkların tedavisinde birçok önemli gelişmeye yol açmıştır. Bu şekilde spesifik ve etkin tedavi tedaviler gündeme gelmiş, özellikle biyolojik ajanların keşfi ve kullanımları ile pek çok romatizmal hastalığın erken dönemde tedavisi mümkün olabilmiştir.

Romatik hastalıkların tanınması ve tedavisindeki yeni ve olağanüstü adımlar karşısında, öğrenciler, stajyerler ve klinisyenler zaman içinde değişebilen ve bu gelişmeleri yansıtabilen standart bir kitaba gereksinim duymaktadırlar. Bu temel kitabın romatoloji alanında sağlık hizmeti sunan tüm hekimlere önemli katkılar sağlamasını diler, saygılar sunarım.

ISBN9786056474125
Basım Yılı2014
Basım Sayısı13
Sayfa Sayısı721
Kitap DiliTürkçe
Çeviri EditörüProf. Dr. Funda Taşçıoğlu
Editör(ler)John H. Stone, Leslie J. Crofford, Patience H. White
Ebat "cm"19 x 28

Yorum Yaz

Temel Romatizmal Hastalıklar, Prof. Dr. Funda Taşçıoğlu

Temel Romatizmal Hastalıklar, Prof. Dr. Funda Taşçıoğlu

Yorum Yaz