Sizlere daha iyi bir alışveriş deneyimi sunabilmek icin sitemizde çerez konumlandırmaktayız, kullanmaya devam ettiğinizde çerezler ile toplanan kişisel verileriniz Veri Politikamız / Bilgilendirmelerimizde belirtilen amaçlar ve yöntemlerle mevzuatına uygun olarak kullanılacaktır.

Finans ve Bankacılık

Finansal Yatırımlarda Model Oluşturma Daha büyük görüntüle

Finansal Yatırımlarda Model Oluşturma

9786052580882

Akademisyen Kitabevi

150,00 TL

120,00 TL

-20%


KDV Hariç: 120,00 TL

Türkiye’de finans sektöründe hissedilen en büyük eksikliklerden biri finans alanında çalışan öğrenci ve akademisyenlerin biriken finansal veri ağının bilgisayarla entegrasyonunu sağlayamamasıdır. Bu kitapla birlikte uygulamaya dönük örneklerle bu alanda çalışanların finans verilerini bilgisayarla bütünleştirmeleri amaçlanmaktadır. Türkiye’de bu amaca dönük başka bir kaynağın bulunmuyor oluşu, kitabı hedef kitlesi için vazgeçilmez bir yol haritası haline getirmektedir. Bu nedenle kitabın Türkiye’deki finans araştırmacıları ve uygulayıcıları bakımından bir başucu kitabı olması beklenmektedir.

 

Küresel piyasaların hızla gelişmesi, Türkiye’nin de aralarında olduğu gelişmekte olan ülkelerin sermaye piyasalarının hızlı bir şekilde gelişmesi ve buna bağlı olarak karmaşıklaşmasına yol açmaktadır. Sermaye piyasalarındaki bu gelişme, finansal ve ekonomik anlamada ülkelerin refah düzeylerini ileriye taşıyabilecek bir adım olarak görülmektedir. Ekonominin gelişimi için ilk adım olarak görülen sermaye piyasalarının gelişimi, finans bilimi ile ilgilenenlerin finansal bilgi düzeyine bağlıdır. Teknolojik gelişmeler paralelinde dünya genelindeki nüfus artış hızına da bağlı olarak finans alanında üretilen pek çok veri, bilgiye dönüştürülememektedir. Finansal verilerin teknolojik donanım ve yazılımlar kullanılarak işlenebilir bilgiye dönüştürülmesi süreci, uygulamaya dönük bilgi düzeyinin arttırılmasıyla mümkündür. Bu kitap, Türkiye’de finansal verilerin bilgisayar ortamında entegrasyonunu sağlamak yolunda uygulamaya dönük örnekler sunmasıyla, söz konusu bilgi düzeyini arttırmayı amaçlamaktadır. Alanında ilk olacak olması, finans alanında çalışan ve araştırmalar yapan uygulayıcılara ve finans öğrencileri olmak üzere geniş bir hedef kitleye hitap ediyor olması kitabın bilimsel değerini arttırmaktadır. Bu anlamda kitabın hedef kitlesini İktisadi ve İdari Bilimler Fakültelerinde okuyan lisans öğrencileri, Finans alanında ders veren akademisyenler, Özel sektörde çalışan finans yöneticileri, Bankacılık Sektörü çalışanları ve yatırımcılar oluşturmaktadır.

ISBN9786052580882
Basım Yılı2018
Sayfa Sayısı155
Yazar(lar)Yasemin Coşkun

Yorum Yaz

Finansal Yatırımlarda Model Oluşturma

Finansal Yatırımlarda Model Oluşturma

Yorum Yaz