Sizlere daha iyi bir alışveriş deneyimi sunabilmek icin sitemizde çerez konumlandırmaktayız, kullanmaya devam ettiğinizde çerezler ile toplanan kişisel verileriniz Veri Politikamız / Bilgilendirmelerimizde belirtilen amaçlar ve yöntemlerle mevzuatına uygun olarak kullanılacaktır.

GIDA TARIM ve HAYVANCILIK

Keçi Yetiştiriciliği Daha büyük görüntüle

Keçi Yetiştiriciliği

9786054649594

Akademisyen Kitabevi

150,00 TL

120,00 TL

-20%


KDV Hariç: 120,00 TL

Yüzyıllardır mevcut olan Anadolu`nun tarım ve hayvancılık potansiyeli, onun bir hayvancılık kültürüne sahip olduğunun önemli bir işaretidir. Bu kültür içerisinde keçi yetiştiriciliği özellikle dağlık ve marjinal alanlarda ve göçer sistemde yoğun olarak tercih edilen bir üretim dalıdır. Bu yapısı nedeni ile son elli yıl içinde keçicilik özellikle ormanlık alanlarda yaşanan çevre sorunlarının baş sorumlusu olarak ilan edilimiş ve buna yönelik ciddi yaptırımlar uygulanmıştır. Ancak gelinen noktada keçi ve keçiden elde edilen ürünlerin insan beslenmesi açısından önemi çok net olarak görülmektedir. Buna bağlı olarak iç pazarda mevcut talebi karşılamak üzere sadece kamu değil özel sektör de bazı atılımlar yapmış ve süt keçisi büyük çiftliklerde yetiştirilmeye başlanmış ve keçi ürünleri ise marketlerde yerlerini almıştır. Keçiciliğin sadece süt değil et yönünde de gelişme potansiyeli mevcuttur. Ayrıca keçi yetiştiriciliğinin çevresel boyutunun yanı sıra sosyo-kültürel önemi de bulunmaktadır. Buna bağlı olarak hazırlanan bu broşürde keçi yetiştiricileri için temel bazı önemli bilgiler ele alınacaktır. Doğru uygulamalar ile verimliliğin artırılmasına yönelik bazı önemli temel bilgilerin ele alındığı bu broşürden yetiştiricilerimiz ile teknik personelin yararlanmasını diliyorum.

 

Üretiminiz bereketli ve kazançlarınız hayırlı olsun, Eylül-2013

 


"Keçi Yetiştiriciliği" Kitabının İçindekileri:

 

 

  • Giriş
  • Damızlık Seçimi
  • Ağıl Planlama
  • Doğum
  • Oğlak Büyütme
  • Sağlık Koruma (Aşılar)
  • Tutulması Gerekli Olan Kayıtlar
  • Numaralandırma
  • Numaralandırma Yöntemleri
  • Sağmal Keçilerin Beslenmesi
  • Cinsi Olgunluk ve Damızlıkta Kullanma Yaşı
  • Sağım
  • Süt Keçilerinde Çift Cinsiyetlilik
  • Keçi Sütü
  • Keçi Eti
  • Keçi Kılı
  • Kozmetik Ürünler
  • Keçi Gübresi

 

ISBN9786054649594
Basım Yılı2014
Basım Sayısı1
Sayfa Sayısı53
Kitap DiliTürkçe
Yazar(lar)Prof. Dr. Nazan KOLUMAN
BISACTEC003020

Yorum Yaz

Keçi Yetiştiriciliği

Keçi Yetiştiriciliği

Yorum Yaz